24 / 04 / 2024

Prof. Dr. Mehmet Karaca

Prof. Dr. Mehmet Karaca

Lojman olarak düşünülen alana yapılması tartışma yaratan İstanbul Teknik Üniversitesi Camisi’nin projesi sonuçlandı, temeli atıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Gelen istek üzerine” yapılacağını duyurmuştu

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş kimdir? Ne zaman profesör oldu? Hangi projeleri yönetti?

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş nerelidir? Hangi üniversitede öğretim üyesi olarak çalıştı? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Denge Holding’de ne iş yapıyor? İşte Mehmet Tanyaş ile ilgili merak edilen her şey...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, her an deprem olabilecek yerleri bir bir açıkladı! Deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni deprem sinyali olan yerleri bir bir açıkladı. Peki deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Kahramanmaraş Depremi Işığında İzmir'in Deprem Çekincesi. Ne Yapmalı?” başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. Peki İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

İstanbul depremi ile ilgili ürkütücü tespitler! Prof. Dr. Naci Görür siyasetçileri ve yöneticileri uyardı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ülkemizin içinde bulunduğu deprem gerçeklerine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Olası depremlere de dikkat çeken Görür, yöneticilere, halka ve bilim insanlarına düşen görevleri anlattı.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları...

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündem oldu. İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak? 

Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak! 

Uzman isimler, senelerdir büyük bir depreme gebe olan Marmara için sık sık açıklamalarda ve uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul'daki 8 ilçe için uyarı: Deprem anında 'pik ivmesi' çok yüksek olacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul'daki 8 ilçe için son dakika uyarısı geldi. İşte Okan Tüysüz'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem beklemediği illeri peş peşe açıkladı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'de deprem beklemediği yerleri peş peşe sıraladı. İşte o iller...

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesinde inşaat Uyarısı! Acilen bakmanız gerek!

Kahramanmaraş'daki son depremlerin ardından, Prof. Dr. Naci Görür deprem bölgesindeki inşaat çalışmaları hakkında uyarılarda bulundu. 

Prof. Dr. Mehmet Karaca Haberi

Prof. Dr. Mehmet Karaca

Lojman olarak düşünülen alana yapılması tartışma yaratan İstanbul Teknik Üniversitesi Camisi’nin projesi sonuçlandı ve temeli atıldı.


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın, “Öğrencilerden gelen istek üzerine” yapılacağını duyurduğu caminin inşaatının temeli atıldı.


Daha önce ‘hastalıklı’ gerekçesiyle ağaçların kesildiği söylenen ve lojman yapılacağı belirtilen bölgede cami inşaatına başlanması tepkilere neden oldu. Üniversitenin, Hürriyet’e yaptığı açıklamaya göre, bölge ilk etapta tamamen lojman yapımı için tanımlandı. İTÜ Camisi için yer arama ve fizibilite çalışmaları devam ederken, göz önünde bulundurulan kriterlere bağlı olarak aynı bölgede İTÜ Camisi’nin de yapımına karar verildi.


KRİTER: NÜFUS


“Lojmanlarımızın inşaatına başlandıktan sonra bölgenin müsaitliğine bağlı olarak yakın bölgesine cami yapılmasına karar verilmiştir” denilen açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemizin 2015 yılında yaptığı ihale sonucu 31 bin metrekare kapalı alana...