23 / 04 / 2024

Prof. J. Sachs kimdir

Prof. J. Sachs kimdir

Zengin kentlerde isyanların nedeni ne? Yapılan araştırmalara göre; vatandaşlar adaletsizlik ve eşitsizliğe isyan ediyorlar....

Prof Construction Grup Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prof Construction Grup Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Recep Avcu tarafından kuruldu.

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

Nurol Park J blok yıl sonu değerleme raporu!

Nurol GYO, İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kirazlı Köyü, Güneşli Çiftliği mevkii, 245DS4B pafta, 3153 adada konumlu 55.268,17 metrekare yüzölçümlü 14 no'lu parsel üzerinde yer alan J blokta toplam 87 adet bağımsız bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Jülide İskenderoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte yeni bir başarı öyküsü yazacaklarına dikkat çekti ve "Çanakkale Köprüsü, renklerin, figürlerin, simgelerin köprüsü" dedi.

Prestıj Investment İç Ve Dış Limited Şirketi kuruldu!

Prestıj Investment İç Ve Dış Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Bouchra Nebba tarafından kuruldu.

Prof. Dr. Ahmet Samsunlu vefat etti!

İmar ve İskan eski Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, çoklu organ yetmezliği sebebiyle 83 yaşında hayatını kaybetti...

Prof Dr. Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “İzmir'deki deprem İstanbul'da olsaydı korkarım 10 binlerin ölümünden söz ediyor olurduk. Özellikle yıkımlar İstanbul'un Avrupa yakasında yoğun olurdu” diye konuştu. Ercan, riskli ilçelere de değindi.

Prof. Dr. Naci Görür: Devlet her binaya bir kimlik kartı şartı getirebilir!

Prof. Naci Görür, asıl beklenen İzmir depreminin henüz gerçekleşmediğini dile getirerek, "Bu deprem İzmir yarımadasındaki faylarda etkisi olmuştur. Kimi faylar daha hassas hale gelmiştir. Bunu kabul etmeyen adamın jeolojiyi yeterince algılamadığını düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür: İzmir’deki deprem beklenen deprem değil!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de yaşanan 6,9 şiddetindeki depremin beklenen deprem olmadığını, İzmir yarımadasını kesen faylarda bir hareketlik beklendiğini ve şiddetli depremlerin sürebileceğine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: İzmir'deki deprem 40 atom bombası gücünde!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Seferihisar açıklarında yaşanan depremden çıkan enerjinin yaklaşık 40 atom bombası gücünde olduğunu, deprem odağında 2 metre 36 santim yamulma meydana  geldiğini belirtti. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 12 gün önce İzmir için uyarmıştı!

Prof. Övgün Ahmet Ercan, Sisam’ın kuzeyinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremi bildi. Prof. Ercan, 19 Ekim'de Ege Denizi’nde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalarda bulunmuş, bölgede büyük bir deprem beklediğini belirtmişti.

Prof. J. Sachs kimdir Haberi

Prof. J. Sachs kimdir

Prof. Sachs üç zengin kent Hong Kong, Santiago ve Paris’teki isyanları ele alıyor. Vatandaşların adaletsizliğe ve eşitsizliğe isyan ettikleri sonucuna varıyor. Mutluluk sıralamasında önde olan ülkeler ise sosyal devlet ilkesinin hakim olduğu ülkeler...

Dünya Gazetesi'nden Osman Arolat'ın kaleme aldığı yazısında, Prof. J. Sachs zenginlik-yoksulluk- açlık konularında araştırmaları ile tanınan bir akademisyen. “Zengin kentlerde isyanların nedeni ne?” sorusunu soruyor. Fakir ülkelerdeki isyana değil, kişi başına 60 bin dolar gelirli Paris, 40 bin dolar gelirli Hong Kong ve 18 bin dolar gelirli Santiago’daki isyanların temelinde eşit işlem görmeme ve adaletsizlik olduğu sonucuna varıyor.
Hong Kong’da isyan yönetime “ülkeden sürme hakkı” veren yasakçı zihniyet. Şili’de isyan tren biletlerine yapılan zamla ilgili. Paris’teki isyan da benzer bir nedene benzin zammına bağlı….

Prof. Sachs işin temelinde bu...