29 / 03 / 2024

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerek" dedi.

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Bursa, Gaziantep, Konya ve Hatay’daki illere devlet tarafından proje bazlı teşvik verilmesi kararı alındı. Peki bu teşviklerin miktarı ne olacak ve kimlere verilecek?..

Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan 2.2 milyar TL'lik 109 proje, yatırım teşvik belgesi aldı!

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yatırımcıların teşvik başvurularının 2020'de bir önceki yıla göre yükseldiği şehirde, 2020'de teşvik tutarında 2019 yılına göre yüzde 56 artış yaşandığı kaydedildi.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Yatırım Teşvik Sistemi’nde proje bazlı teşviklerin yeri!

Proje bazlı teşvikler yatırım verimliğinin artırılması yönü ile kaynakların etkili şekilde kullanılmasını sağlayarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak olup yatırımcılar açısından da önemli desteklerden yararlanma imkânı sunuyor.

Proje bazlı teşvik kapsamındaki yatırımlara ilişkin esaslar belirlendi!

Proje bazlı devlet yardımı kapsamında yatırımlara verilecek nitelikli personel, enerji ve hibe gibi desteklerinin uygulama esasları belirlendi...

GYODER Proje Yönetimi Destekli Teşvik Yatırımları Eğitimi 5 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Proje Yönetimi Destekli Teşvik Yatırımları ve Finans Modellemesi Eğitimi 5 Kasım 2019 Salı günü verilecek...

5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana'da 5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak.

Kocaeli'de 208 projeye yatırım teşvik belgesi verildi!

Türk sanayisinin merkez üssü Kocaeli'de geçen yıl sabit yatırım tutarı 10,7 milyar lira olan 208 proje için yatırım teşvik belgesi verildi. Yatırımların tamamlanmasıyla bölgede 6 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Karasu yeni yatırımlarla Kanal İstanbul ile yarışıyor!

Sakarya'nın Karasu ilçesi yeni yatırımlarla adeta Kanal İstanbul projesi ile yarışıyor. Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle yaklaşık 5 milyar TL yatırım alan ilçe, iş dünyasının radarına girdi. İlçe yeni yatırımlarla savunma sanayinin başkenti olacak...

213 proje için yatırım teşvik belgesi!

AKTOB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, bu yılın Ocak-Eylül döneminde turizm başlığı altında 213 proje için yatırım teşvik belgesi verildiği açıklandı.

Hazine arazileri 49 yıllığına bedelsiz verilebilecek!

Proje bazlı teşvik kapsamında yapılacak yatırımlara Hazine taşınmazları üzerinde 49 yıl süreyle bedelsiz irtifak hakkı tesis edilecek veya kullanma izni verilecek...

İstanbul Finans Merkezi'nin teşvik takvimi ne zaman açıklanacak?

İstanbul'da mega projeler yapılıyor. Bunlar önemli ancak mega projeler kadar önemli olan bir proje daha var. O da İstanbul Uluslararası Finans Merkezi. Peki, İstanbul Finans Merkezi'nin teşvik takvimi ne zaman açıklanacak?

İpek Mobilya süper teşvikle yeni bir tesis kuracak!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nden yararlanacak 19 firma arasında bulunan İpek Mobilya (ÇİNKOM AŞ) alacağı teşvikle çinko metal üretecek bir tesis kurarak, yaklaşık 400 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilmesini sağlayacak.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı Haberi

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konutu. Erdoğan buradaki konuşmasında faiz oranlarına da değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin ithalatı 12 milyar 312 milyon dolar azaltacağını ve  ihracata 6 milyar 318 milyon dolarlık katkı sağlayacağını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra bu yatırım yapılabilir mi?" diyen Erdoğan, Yatırım Destekli Teşvik Sistemi'nde öncelikle yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra bu yatırım yapılabilir mi? Yatırım Destekli Teşvik Sistemi diyoruz, burada neyi sağlayacaksın? Öncelikle bir defa yüksek faizden yatırımcıyı kurtaracaksın. Kurtaracaksın ki bu yatırımlar yapılabilsin. Yatırımlar yapıldığı zaman istihdam gelecek, istihdam olduğu zaman...