20 / 04 / 2024

ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı

ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı

Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli alanlarda tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının Ramazan ayında olup olmayacağı, kafelerin çalışma durumu ve tam kapanma gelip gelmeyeceği merak ediliyor...

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Ramazan ayında 39 ürünün 30’una zam geldi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, Ramazan ayı sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unun fiyatı artarken, üreticide 31 üründen 14'ünde fiyat artışı meydana geldi. Markette en fazla fiyat artışı kuru soğanda meydana gelirken, üreticide en fazla fiyat artışı patateste yaşandı.

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Hayat pahalılığı vatandaşları canından bezdirdi. Ramazan ayında bazı marketler temel gıda ürünlerinde ve ette fiyatları sabit tuttuklarını açıklasalar da her gün değişen etiketler tam tersini söylüyor. İşte, geçen ay fiyatları en fazla artan ve ucuzlayan ürünlerin listesi...

Pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçek yağı, salça, zeytin ve daha 900 ürün! Ramazan ayında fiyatlar sabit kalacak

Enflasyonun yüksekten seyretmesi sebebiyle marketler fiyat sabitlemeye gitmişti. Ramazan ayı dolayısı ile Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri de temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatları sabitledi. 

Üniversiteler için şok karar! Üniversiteler açılacak mı? Nisan ayında üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Üniversitelerin ne zaman açılacağı gündemde olan konulardan biridir. Öğrenciler, nisan ayında üniversitelerin açılıp açılamayacağını sorguluyor. İşte bu konudaki son detaylar!

Hazineye deprem darbesi! Şubat ayında rekor açık geldi

Kahramanmaraş merkez üssüne sahip yaşanan depremlerden sonra Hazine nakit dengesi, depremin etkili olduğu şubat ayında 171,5 milyar TL'lik rekor ile açık verdi.

Hyundai Kona Elektrik Şubat ayında kaça satılıyor? İşte herkesin merak ettiği aracın 14 şubat 2023 fiyatı!

Hyundai Kona Elektrik modelinin Şubat ayında kaça satıldığı belli oldu. İşte herkesin merak ettiği aracın özellikleri ve 14 şubat 2023 fiyatı!

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 5,77 oranında değer kaybına uğradı. Küresel borsalardaki pozitif havaya rağmen Borsa İstanbul ocak ayında satış ağırlıklı bir seyir izledi. Peki yılın geri kalanına ilişkin beklentiler neler?

Seat Leon Aralık ayında 30 bin TL zamlandı! İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi…

Seat Leon’un fiyatı bu ay 30 bin lira arttı. Peki Seat Leon’un özellikleri neler? Seat Leon Aralık ayında kaça satılıyor? İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi...

Skoda Fabia’ya Kasım ayında zam geldi mi? İşte 15 Kasım 2022 fiyat listesi…

Skoda Fabia’nın Kasım ayı satış fiyatı açıklandı. Peki Fabia’ya bu ay zam geldi mi? Skoda Fabia kasım ayında kaça satılıyor? İşte 15 Kasım 2022 fiyat listesi…

ABD'de konut başlangıçları Ağustos ayında beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 3,9 artış göstererek, 1 milyon 615 bine çıktı.

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

14 Nisan'da kısmi kapanma uygulamasından sonra vatandaşlar tam kapanmanın olup olmayacağını merak ediyor. Bayramda ise sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı araştırılıyor. Peki tam kapanma olacak mı, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı Haberi

ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde ramazan ayı ile ilgili açıklamalar gerçekleştirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı ve Ramazan ayı ile ilgili açıklama yaptı. Peki Ramazan ayında yasaklar geri gelecek mi, sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma var mı? İşte tüm merak edilenler...


RAMAZAN AYINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma sınırlaması ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayı ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız."


BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Bakan Koca şu açıklamaları yaptı, “Ramazanı fırsata çevirmemiz gerekiyor. Ramazanda hareketliliği azaltmamız lazım.”
Yukarı...