20 / 04 / 2024

ramazanda sokağa çıkma yasağı

ramazanda sokağa çıkma yasağı

1 Mart tarihine kademe kademe normalleşmeye geçen Türkiye'de koronavirüs vakaları artış gösterdi Son 24 saatte koronavirüs vakaları 50 bin oldu. Koronavirüs nedeniyle Ramazan ayında tam kapanma olacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Elazığ'da korkutan deprem: Halk sokağa çıktı

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Beydoğmuş ilçesinde merkez üssü bulunan bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem, şiddetli bir şekilde hissedildi ve halk sokaklara çıktı.

Portekiz'de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Avrupa'nın en düşük maaşlarının ülkelerinde olduğunu ama konut fiyatlarının dünyanın en pahalısı olduğunu söyledi.

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile dün akşam yaptığı açıklamanın ardından, Türkiye genelindeki SGK müdürlükleri, emeklilik hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.

Salgından sonra kendimizi sokağa atıp, 150 milyar TL harcadık!

Türk halkı salgın nedeniyle evde kapalı kaldığı yaklaşık iki yılın ardından kendini sokağa atarak adeta para saçtı. Bu dönemde restoran ve otel gibi ev dışı tüketim sektöründeki işletmelerde harcanan para dudak uçuklattı.

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

KYK borçları, maske cezaları, kredi kartı borçları… Borçlar tek tek silinecek! Torba Yasa artık Meclis’te

Milyonlarca insanı kapsayacak olan torba yasa için sayılı günler kaldı. Torba yasa, KYK borçlarını, maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları, kredi kartı borçları gibi konuları ele alırken detaylar ise tek tek belli olmaya başladı… İşte detaylar…

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Paraları bankalarda mahsur kalmıştı! Hükümetten yeni açıklama geldi

Çin’de kırsal bankalarda dondurulan mevduatlara ulaşılamaması vatandaşı sokağa dökmüştü. Hükümet, dondurulan mevduatların vatandaşlara ödeneceğini açıkladı.

İzmir'de ev sahibi ile tartışan kiracı eşyalarını sokağa attı!

İzmir Buca'da ev sahibi ile tartışmaya giren kiracı evin içerisine benzin dökerek eşyalarını sokağa çıkardı. 

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!

Esnaf ve müzisyenler Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan yasakları değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağı saatinin ve işletmelerin açık kalma saatinin yeterli olmadığını belirten esnaf, kiralardan da şikayet etti.

ramazanda sokağa çıkma yasağı Haberi

ramazanda sokağa çıkma yasağı

Türkiye'de son günlerde artış gösteren koronavirüs vakalarıyla beraber birçok il 'çok yüksek riskli' iller arasında bulunuyor. Kırmızı kategori olarak ifade edilen bu iller arasında, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği iller de yer alıyor. Özellikle turizm sezonu öncesi Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir'deki vaka sayısı artışı, turizmcileri endişe ettiriyor.

Takvim'de yer alan habere göre; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, dolmuştaki yoğunluktan kafe restoranına, aile toplantılarından site toplantılarına kadar herkesin faktör olduğu bir yoğunluk yaşadıklarından bahsederek "O nedenle de herkes kendine ait sorumluluğu yerine getirebilirse, herkes evin önünü süpürürse sokak temiz olur" açıklamasında bulundu.

'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN DÜŞÜŞ OLACAK'

Prof. Dr. Aydın, virüsün kendisi bir yerlere çekip çoğaldıktan sonra insanlara saldırmadığından...