24 / 04 / 2024

rant vergisi 2015

rant vergisi 2015

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kerem Alkin, Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı başlıklı yazısında Rant Vergisi'nin neden yasalaşması gerektiğinden bahsetti. İşte o yazı..

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

Rant vergisi sektöre darbe vurur!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Komite Başkanı Coşkun Beşok, Maliye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü proje ile değeri artan arsa ve araziler için talep edilecek

Recai Berber'den rant vergisi açıklaması!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, imar planı değişikliklerinde yüzde 40’tan yüzde 100’e kadar değişecek oranlarda alınacak rant vergisi konusunda ilginç bir öneri getirdi.

Rant vergisi devlete ters tepebilir!

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100’e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşa ödeme yapacak..

Rant vergisi yüzde 100'e kadar çıkacak!

"Değer artış payı" olarak ifade edilen verginin oranı, genel plan değişikliğinde yüzde 40 ile 60, bireysel değişikliklerde ise yüzde 80 ile yüzde 100 arasında olacak.

İmar rant vergisi vatandaşın cebine mi girecek?

Devletin daha da şeffaflaşması için adımlar bir bir atılıyor. Bu kapsamda yapılan düzenleme ile imar değişikliği sonrası oluşan rant vatandaşın cebine gidecek. Düzenleme ile değer artışı belediyelere aktarılacak..

Kimler rant vergisi ödeyecek?

Taşınmaz mallar üzerinde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların rant vergisi ile katkıda bulunmasını sağlayacak düzenlemeler yapılıyor. Peki, kimler rant vergisi ödeyecek?

Rant vergisi geliyor!

Maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40'ı kamuya ödenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığ Yetkilileri konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

İmar rantı nasıl vergilendirilir?

Rant vergisi, gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, imar rantı nasıl vergilendirilir? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar...

Rant nasıl vergilendirilecek?

Gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan kentsel rant vergisinin yürürlüğe girmesi için çalışmalar devam ediyor. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre rant nasıl vergilendirilecek?

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

Rant vergisi oranları yenilendi!

Hükümetin üç yıllık yol haritasına yazmadığı imar rantından vaz mı geçildi? Hürriyet’in sorusunu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hayır vazgeçmedik. Belediyeler Yasa Taslağında duruyor. Ancak oranları yeniledik. " dedi.

Hükümet rant vergisini OVP hedeflerinden çıkardı!

Hükümet Orta Vadeli Plan'da kritik bir değişikliğe imza attı. Buna göre rant vergisi olarak belirtilen önemli projelerde değer kazanma sonucu ödenecek vergiye ilişkin açık bir bilgi bulunmadı. Rant vergisi Ali Babacan döneminde çok tartışılıyordu.

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Erhan Boysanoğlu: Rant vergisi konut fiyatlarını artırır!

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "Arsa sahibinden bir rant vergisi alınıyorsa o, fiyatlara aynen yansır. Konut fiyatları yükselmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Rant vergisi nasıl tahsil edilecek?

Hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisini Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim Hukukçu Ali Güvenç Kiraz ele aldı.. İşte o yorumlar..

Rant vergisi gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi?

Hükümetin reform eylem planını açıklandı. Buna göre kamuoyunda rant vergisi olarak anılan ve imar değişikliği ile ortaya çıkacak değer artışından kamunun pay almasını öngören düzenleme Mart ayında çıkıyor.

Rant vergisi nasıl alınacak?

Milliyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Güngör Uras bugünkü yazısında rant vergisinin nasıl alınacağını ele aldı. İşte o köşe yazısı...

Konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2464 sayılı Kanun gereğince konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

rant vergisi 2015 Haberi

rant vergisi 2015

Son bir aydır, yurt dışında katıldığım toplantılarda, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde, daha etkin demokrasi, daha etkin piyasa ekonomisi adına attığı adımlar ile gerçekleştirdiği reformlara yönelik övgü dolu sözler işittim. Bununla birlikte, son dönemde, söz konusu alanlara yönelik reformlardaki genel performans düşüklüğüne de işaret edildiğini gözlemledim. Dünya ekonomi-politiğinin önde gelen ülkeleri, Türkiye'nin ekonomik ve demokratik reformlara aynı performansla devam etmesini can u gönülden arzu etmekteler. Çünkü, Türkiye'nin, Avrasya'da, Ekonomi ve Ticaret Diplomasisi becerisi ile, bu coğrafyadaki tüm ülkeleri değişime özendirecek, ilham verebilecek yegâne ülke olduğunun farkındalar.


Türkiye'nin, son 10 yıl içerisinde gerçekleştirdiği reformlar içerisinde, en dikkat çeken alanlardan birisi de 'şeffaflık' ve 'hesap verilebilirlik'. Kamu maliyesi alanında, gelirlerin tahsili ve harcamaların raporlanması boyutunda, kamu yönetim süreçlerinin izlenebilmesine imkan sağlayan düzenlemeler...