23 / 04 / 2024

rant vergisi belediye konut kiralama

rant vergisi belediye konut kiralama

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın ‘konut’ olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi...

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir." dedi.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Emlak vergisi istisnasında süre uzatıldı!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Emlak vergisi istisnasına devam!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi mecliste görüşülecek. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Çevre temizlik vergisi zorunlu mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi zorunlu mu?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit 2017!

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mayıs'ta ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit 2017 ne zaman ödenir?

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

Parsel bazlı imar tadilatına son verilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemde olan rant vergisi ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

rant vergisi belediye konut kiralama Haberi

rant vergisi belediye konut kiralama

Ge­rek kent­sel dö­nü­şüm ge­rek alt­ya­pı ya­tı­rım­la­rı ne­de­niy­le gay­ri­men­kul­de olu­şa­cak de­ğer ar­tı­şın­dan ver­gi ve pay al­mak için dü­zen­le­me ha­zır­la­yan Hü­kü­met, be­le­di­ye­le­re ka­la­cak pa­yın tah­sil edil­me ve kul­la­nı­mı­na iliş­kin al­ter­na­tif mo­del ara­yı­şı­na gir­di.


İmar tor­ba­dan çı­ka­cak 


Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun açık­la­dı­ğı gay­ri­men­kul de­ğer ar­tı­şın­dan dev­le­tin pay al­ma­sı­nı ön­gö­ren dü­zen­le­me­nin önü­müz­de­ki gün­ler­de TBMM’­ye tor­ba ta­sa­rı ola­rak su­nu­la­ca­ğı ve Mec­lis ta­ti­le gir­me­den ge­nel ku­rul­dan ge­çi­ri­le­rek ya­sa­laş­tı­rıl­ma­sı­nın plan­lan­dı­ğı öğ­re­nil­di. Ha­len Ba­kan­lar Ku­ru­lu­’n­da­ki gö­rüş­me sü­re­ci­nin de­vam et­ti­ği be­lir­ti­len dü­zen­le­me­de özel­lik­le rant­tan alı­na­cak pay ora­nı ile tah­si­lat yön­tem­le­ri üze­rin­de ça­lı­şıl­dı­ğı ifa­de edil­di. 


Na­kit pa­ra tah­si­la­tı zor 


Dü­zen­le­me­nin Mec­li­s’­te gö­rü­şü­le­ce­ği TBMM Plan ve Büt­çe Ko­mis­yo­nu'nun Baş­ka­nı Re­ca­i Ber­ber, gay­ri­men­kul ran­tın­dan be­le­di­ye­le­re ay­rı­la­cak pa­yın ko­nut ola­rak öden­me­si öne­ri­si­ni ge­tir­di. İmar de­ği­şik­li­ği so­nu­cu or­ta­ya çı­ka­cak ila­ve ran­tın mü­te­ah­hit­ler ile ar­sa sa­hip­le­rin­den na­kit pa­ra ola­rak...