25 / 04 / 2024

rant vergisi ne demek

rant vergisi ne demek

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği ( KENTDER ) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarında yer alan emsal artışına uygulanmaması gerektiğine de inandıklarını söyledi.

Rant vergisi yüzyılın reformu mu?

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Rant vergisi yüzyılın reformu oldu.

Rant vergisi için GYO önerisi!

Recai Berber, rant vergisi sebebi ile belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve de ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacı ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.

Rant vergisi arazide tekeli önler konut fiyatını artırmaz!

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, “Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek” dedi. GYODER Başkanı Aziz Torun ise vergi düzenlemesinin konut fiyatlarını artırmayacağını vurguladı

İnşaatçılar rant vergisini Ankara'ya götürüyor!

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar.

Rant vergisi geliyor!

Maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40'ı kamuya ödenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığ Yetkilileri konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

İnşaatçılar rant vergisi yerine sosyal konut önerdi!

İnşaatçılar yüzde 40'lık rant vergisini yüksek buldu. Sektör temsilcileri, "Rant vergisi yerine müteahhide sosyal konut yaptırılsın" önerisi getirdi. İşte Türkiye'nin önde gelen inşaatçılarının düzenlemeye bakışı...

Rant vergisi ne demek?

Taşınmaz mallar üzerinden gelir elde edilmesi sonucunda, "Rant vergisi" için çalışmalar yapılmaya başlandı. Peki, rant vergisi ne demek? Rant vergisi ne zaman ve nasıl ödenecek?

Gayrimenkul rant vergisi yürürlüğe girdi mi?

Devletin gerçekleştireceği yatırımlar nedeniyle değeri artan gayrimenkullerden rant vergisi ile kamuya pay verilecek. Peki, söz konusu gayrimenkul rant vergisi yürürlüğe girdi mi? İşte son durum..

Ali Erten: Değerlenen konuttan alınacak ek vergi inşaat sektörüne zarar verir!

Eskidji İzmir Bölge Ortağı Ali Erten, Zaten gayrimenkul üzerinden bir çok vergi alınırken bir de vergi eklenirse yatırım yapmak isteyenler bundan vazgeçer. O zaman da inşaat sektörü büyük darbe yer"dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile ne kadar vergi ödeneceği de bulunuyor. Peki, inşaatı devam eden evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Miras vergisi ne zaman ödenir?

Bir kimsenin vefat etmesi ve yasal mirasçılarına miras kalması halinde mirasçının vergi yükümlülüğü doğuyor. Aynı zamanda ivazsız yoluyla edinilen taşınmaz mallar için de bu vergi ödeniyor. Peki, miras vergisi ne zaman ödenir?

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediye sınırları içerisindeki taşınmazlardan diğer belediyelere göre oranla daha zamlı olarak tahsil ediliyor. Peki, büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? Bu indirimden kimler yararlanabilir? İşte yanıtı..

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ne kadar ödeme yapılır? İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

2015 Emlak vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 Emlak vergisi ne kadar? 2015 Emlak vergisi oranları nelerdir?

Veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

7338 sayılı Kanun gereğince, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan şahıslara ait mallar için ödenen vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi emlakların tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapu dairesinde ne kadar vergi ödenir? İkinci el emlak alım satımlarda fark olur mu? İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

rant vergisi ne demek Haberi

rant vergisi ne demek

Son günlerin ana gündem maddesi haline gelen ‘Rant Vergisi’nin kentsel dönüşüm sürecine olası etkilerini değerlendiren Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarındaki emsal artışına uygulanmaması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 6,5 milyon yapının yenilenmesini hızlandırmak üzere 2012 yılında Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girmişti. Ancak bugün kentsel dönüşüm konusunda daha hızlı yol almamız gerektiği ortada. Kentsel dönüşümde ortaya çıkan sorunlara ışık tutmak ve dönüşümün hızlanması konusuna sivil inisiyatif olarak destek vermek üzere kurulan Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER), son günlerin ana gündem maddelerinden biri haline gelen ‘Rant Vergisi’ konusunu değerlendirdi.

Yeni düzenlemelerde oluşacak emsal artışlarında rant vergisi alınacağı görüldüğünü, boş arsalarda yapılacak emsal artışlarında oluşan değerin kente katkı sağlaması bölgeye, şehre ve...