29 / 03 / 2024

Reddedilen davada avukatlık ücreti 2016

Reddedilen davada avukatlık ücreti 2016

Yargı yerlerince avukata ait olmak üzere karşı tarafa yükletilecek avukatlık ücreti, avukatlık ücreti tebliğine ekli Tarifede yazılı miktardan az ve üç katından çok olamıyor. Peki, reddedilen davada avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Adalet Bakanlığı toplam 1.000 personel alacak! Başvurular bugün başladı!

Adalet Bakanlığı 2023 dönemi için belirlenen ihtiyaç durumuna göre yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ve bunun yanı sıra, 100 idari yargı hakim yardımcısı alacak.

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi açıklandı: Dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak! 

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi bugünkü 32316 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Açıklanan rakamlara göre, dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak. İşte merak edilen tüm detaylar...

Eczaneden parayla ilaç alanlar dikkat! Bu ilaçların parasını artık devlet ödeyecek!

Vatandaşı çok sevindirecek bir haber de yargıdan geldi. Yaklaşık 1,5 sene önce SGK tarafından geri ödeme listesinden çıkarılan 34 kalem ilaç için açılan davada, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve artık o ilaçların parasının devlet tarafından ödeneceği duyuruldu. İşte ayrıntılar…

Peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Avukatlık ücreti de zamlandı!

Artık duymayı kanıksadığımız zam haberlerine bir yenisi eklendi. 2023 senesinin daha ilk saatlerinden itibaren peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi ve avukatlık ücret tarifesinin de zamlandığı açıklandı. Peki yeni tarifeye göre en düşük ve en yüksek avukatlık ücreti ne kadar oldu?

4 soruda ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları tüm detaylarıyla!

Çetinkaya Avukatlık Bürosu’ndan Avukat Özgür Yaşasın, kiracı ve mülk sahiplerinin haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Aman başınızı derde sokmayın! Avukatlık ücretleri de zamlandı

Avukatlık ücretleri zamlanmıştı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi… İşte yeni fiyat listesi Avukatlık ücretlerine geçtiğimiz günlerde geçen yıla oranla çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında zam yapılmıştı.  Türkiye Barolar Birliği Avuk

Avukatlık ücretlerine zam geldi! Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yenilendi! Kalem kalem 3 Eylül 2022 avukatlık ücretleri

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylandı ve bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yeni avukatlık asgari ücret tarifesinin detayları...

Avukatlık ücretlerine zam geldi! Avukat ücretleri ne kadar oldu?

3 Eylül 2022 günü yayımlanan Resmi Gazete'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yürürlüğe girdi. Tarifede avukatlara takip edecekleri işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler yer aldı.

Avukatlık ücretlerine büyük zam

Bazı işlemler için alınan avukatlık ücretleri yüzde 200'den fazla artarken danışma ücreti de 675 liradan 1200 liraya çıktı.

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Akiş GYO'nun Kadıköy arsası davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'de bulunan arsasına ilişkin açılan davada yeni bir gelişme oldu. 

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı! 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na yönelik devam eden davada tutuklu yargılanan sanık için şartlı tahliye kararı verildi.

Reddedilen davada avukatlık ücreti 2016 Haberi

Reddedilen davada avukatlık ücreti 2016

Reddedilen davada avukatlık ücreti 2016!

Yargı yerlerince avukata ait olmak üzere karşı tarafa yükletilecek avukatlık ücreti, avukatlık ücreti tebliğine ekli Tarifede yazılı miktardan az ve üç katından çok olamıyor. Bu ücretin belirlenmesinde, avukatın emeği, çabası, işin önemi, niteliği ve davanın süresi göz önünde tutulur.


Müteselsil sorumluluk da dahil olmak üzere, birden fazla davalı aleyhine açılan davanın reddinde, ret sebebi ortak olan davalılar vekili lehine tek, ret sebebi ayrı olan davalılar vekili lehine ise her ret sebebi için ayrı ayrı avukatlık ücretine hükmolunur.


Davanın konusuz kalması, feragat, kabul ve sulhte ücret

Anlaşmazlık, davanın konusuz kalması, feragat, kabul, sulh veya herhangi bir nedenle; ön inceleme tutanağı imzalanıncaya kadar giderilirse, Tarife hükümleriyle belirlenen ücretlerin yarısına, ön inceleme tutanağı imzalandıktan sonra giderilirse tamamına hükmolunur. 


Bu madde yargı mercileri...