24 / 04 / 2024

Refah düzeyi en iyi ilçe Beşiktaş

Refah düzeyi en iyi ilçe Beşiktaş

Gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN, Türkiye’nin refah düzeyi en iyi ilçe ve mahallelerini belirledi. 7 ilde yapılan araştırmada refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey derecelendirildi.

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Arabasını satmayı düşünenler en hızlı satılan otomobil markalarını merak ediyor.  Türkiye’de ikinci eli en hızlı satılan otomobil markası belli oldu. Peki En hızlı satılan ikinci el otomobil markası hangisi?

2023'te ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmedi, en önemli sorun kira ve aidatlar oldu!

Son dönemlerde tartışılan en önemli konular arasında başı ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar çekti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Dünyada en çok değer kazanan konutlar hangi kentlerde? Türkiye'den de 2 şehir listede!

Konut fiyatlarının geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 102,7 oranında arttığı başkent Ankara, dünyanın en çok değer  kazanan konutlarının yer aldığı iller listesinde zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Bir dönemin en büyük ayakkabı firmasıydı. İflasını verdi. Bir tarih yok oldu

Bir dönemin en ünlü ayakkabı markalarından olan bir firma iflasını verdi. Marke ve fabrikalar icra yoluyla satılacak.

Son dönemin en çok kazandıran yatırımı! Alan hiç pişman olmuyor

Altın, döviz ve arabayı geçerek en fazla getirisi olan yatırım aracı oldu. Son bir yılda arsa fiyatları yüzde 200’lerin üzerinde yükseldi. Alan hiçbir kimse pişman olmuyor. Peki arsa alırken nelere dikkat edilir? İşte tüm detaylar...

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

Yatırım liginde haftanın şampiyonu döviz! Borsa ve altın üzdü! En çok hangi hisseler prim yaptı?

Seçim öncesi piyasalarda belirsizlik ortamı devam ederken, yatırımcıların bekle-gör politikasıyla temkinli hareket ettiği gözleniyor. Peki, bu hafta en çok hangi yatırım aracı yatırımcılarını sevindirdi? Borsa düşerken en fazla prim yapan hisseler hangileri oldu? Detaylar haberimizde…

Yurt dışı seyahatleri yüzde 99 oranında arttı! Yurt dışı seyahatlerde en çok nereleri tercih ediliyor?

2023 yılının ilk çeyreğinde yurt dışı seyahatleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 oranında artış gösterdi. Kişi başına düşen ortalama harcama tutarı ise 677 dolar oldu.

Refah düzeyi en iyi ilçe Beşiktaş Haberi

Refah düzeyi en iyi ilçe Beşiktaş

Gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN, Türkiye’nin refah düzeyi en iyi ilçe ve mahallelerini belirledi. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalle kapsamında yapılan araştırmada refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey açısından derecelendirme yapıldı.


Araştırma, A+, A, A-, B+ , B, B-, C+, C, C- şeklinde 9 farklı derece üzerinden yapıldı.  2014 yılının son 6 ayına ilişkin verileri göre, Türkiye’nin refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile  kültürel düzey bakımından en yüksek dereceye sahip A+ ilçeleri, 2014’ün ilk yarıyılında olduğu gibi Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde yer alıyor. Ülke genelinde ilk sırada Beşiktaş ilçesi yer alırken, bunu sırayla Kadıköy, Bakırköy ve Adalar izledi. 


2014 ilk yarıyıl sonuçlarına göre Kartal ve Altındağ ilçelerinin bir, Başakşehir...