28 / 03 / 2024

Renault Rusya yaptırımı

Renault Rusya yaptırımı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, otomotiv sektörünü sekteye uğrattı. Bu durumda Rusya'ya bir yaptırımda otomobil devlerinden geldi. Ünlü otomobil üreticileri Rusya'da üretimi durdular. Sektör yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Doktor randevusuna gitmeyenler dikkat! Sağlık Bakanlığı hangi yaptırımı uygulayacak?

MHRS randevu sisteminden randevu almasına rağmen gitmeyenlerin sağlık sisteminde aksama oluşturması ve başka hastaların ihtiyacı olan tedaviyi almasını engellemesi Sağlık Bakanlığı’nı hareket geçirdi. MHRS randevusuna gitmeyenlere hangi yaptırım uygulanacak?

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, Rus kömür üreticilerinin yüzde 50 ila 60 arasında indirimle ihracat yapmak zorunda kaldıklarını, fakat yine de kar elde ettiklerini açıkladı. Avrupa Birliği, ağustos ayında Rus kömür ithalatına yaptırım uygulamaya başlamıştı.

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi.

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına dahil olan 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı!

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kurulduğu tarihten bu yana toplamda 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak amacıyla kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

ABD İran'la iş bağlantılı o şirketlere ve isimlere yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın petrokimya ürünlerinin ihracatında rol oynayan iki şirketin Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) paravan şirketlerine yaptırım uyguladı.

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Renault Rusya yaptırımı Haberi

Renault Rusya yaptırımı

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal kararına yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan soğuk savaş otomotiv sektörünü de yakından etkiledi. Bu durumda otomotiv devlerinden, Rusya'ya yaptırım kararı geldi. Rusya'da fabrikası bulunan otomobil şirketleri ve Küresel çapta tedarikte sorun yaşayan fabrikalar, üretime ara vereceklerini duyurdu.

Rusya Ukrayna savaşı Otomotiv sektörünü de vurdu

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimler artmaya devam ettikçe, Asya, Avrupa ve ABD ülkelerindeki otomobil üreticileri de bu durumdan etkilenebilecek gibi gözüküyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Avrupa ülkelerine gaz yönünden bir kısıtlama gelirse, onlarda üretimin sıkıntı olacağını düşünüyoruz. Avrupa’nın ekonomisinin etkilenmesi maliyetlerin de artmasına sebep olur." dedi.


Peki hangi otomobil şirketleri Rusya'da üretimi durdurduğunu açıkladı? Cevabı haberimizde...

Otomobil üretimi sekteye uğradı

Otomobil şirketlerinden olan...