25 / 04 / 2024

Repo ve ters repo işlemleri değişiklik

Repo ve ters repo işlemleri değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), Aracı Kurumlar Tarafından Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Altını ve doları olanlar dikkat! İslam Memiş'ten ters köşe olmayın uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve doları olanları uyararak, "Ters köşe olmayın" dedi. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Altın ve dolar yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş tarih verdi! Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Piyasalardaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarının ters köşe olacakları tarihi açıkladı. Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

İslam Memiş altından daha çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Herkesi şaşırttı! Yatırımcılar ters köşe olacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altından daha çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Yatırımcılar ters köşe olacak!

Akaryakıt fiyatlarından ters köşe! Motorin fiyatlarında şok zam! İşte 18 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Araç sahipleri, benzin bugün ne kadar oldu? Motorine indirim gelecek mi? sorularına bugün de yanıt arıyor. İşte 18 Mayıs Perşembe güncel benzin ve motorin fiyatları!

Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarını üzecek açıklamalarda bulundu. Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Vestel rafine su arıtma cihazı kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Doğal olarak arıtılmış sağlıklı su tüketmek isteyenler için Vestel su arıtma cihazı ile karşımıza çıkıyor. Cihaz;  klor filtresi,ön karbon filtresi ve ters ozmoz filtreleri ile kötü tat,koku,bakterileri yok ediyor. Cihazın diğer özellikleri neler ?

Dolarlarını satanlar ters köşe olacak! Ünlü ekonomist doların fırlayacağını tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz, dolar borcu olanları ve dolarlarını satanların ters köşe olacaklarını açıklayarak doların fırlayacağı tarihi açıkladı.

Fed çarşamba günü piyasaları ters köşeye mi yatıracak?

Makro ekonomik verilerin beklenenden iyi gelmesi üzerine piyasalar hesaplarını Fed'in tutumunu yumuşatması ve faiz artırımlarında küçük adımlar atması ya da yavaşlaması üzerine yaptı. Peki Fed'in piyasaları ters köşe yapma ihtimali var mı?

İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki herkes ters köşe oldu! Ne altın ne dolar! Bunu alan zengin oldu!

Altın ve dolar kuru yukarı yönlü hamlelerine devam ederken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki herkes ters köşe oldu! Ne altın ne dolar! Bunu alan zengin oldu!

Para piyasası fonlarına ters repo kısıtlaması!

SPK'nın yakın tarihli bir kararına göre, para piyasası fonları borsada ters repo işlemlerine giremez. Bu nedenle bu sözleşmeler teminat olarak kullanılmaz ve teminat üzerinden işlem görmez.

Gümüş fiyatlarında ters dalga! Altın Kahini İslam Memiş elinde gümüş olanları tek tek uyardı! 

Gümüş fiyatları güne değer kayıpları ile başladı. 14 TL'yi geçerek rekor denemeleri yapan gümüş fiyatlarında bugün ters dalga yaşandı. Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş ise elinde gümüş olanları tek tek uyardı! Son dakika gümüş gelişmesi.

İslam Memiş'ten ters köşe uyarısı! Bu tarihe dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında Ekim ayında ters köşe uyarısında bulundu. Memiş gram altın için 'Güçlü yükseliş' açıklaması yaparak, direnç seviyesini paylaştı.

Artırılmış menzil yeni fiyat! BMW i3 23 Ekim 2022 fiyat listesi

BMW’nin en küçük elektrikli modeli i3 serisi yeni yüzü ve ters cephe açılabilen kapılarıyla ne istediğini bilenlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Yeni elektrikli BMW i3 serisi yenilenen menzil mesafesi ve fiyatıyla alıcılarını bekliyor.

Repo ve ters repo işlemleri değişiklik Haberi

Repo ve ters repo işlemleri değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), Aracı Kurumlar Tarafından Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, değişikliklerle aracı kurumlar tarafından repo ve ters repo işlemlerine konu edilebilecek finansal araçlara yeni maddeler de eklendi.

Böylece Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ve Türkiye Varlık Fonu'nun ihraç ettiği borçlanma araçları, Türkiye'de yerleşik ihraççılar tarafından yurt içinde ya da dışında ihraç edilmiş gayrimenkul sertifikaları ve projeye dayalı menkul kıymetler ile serbest fonlar hariç olmak üzere yatırım fonlarının katılma payları, söz konusu finansal araçların da kapsamına alındı.

Diğer bir yandan aynı bölüme, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ve kurum ve kuruluşları ile Merkez Bankasının üyesi veya ortağı olduğu uluslararası kuruluş niteliğindeki yabancı kuruluşlarca ihraç edilmiş borçlanma araçları, kira...