23 / 04 / 2024

reza zarrab tahran projesi

reza zarrab tahran projesi

Reza Zarrab'ın İran’daki ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani’nin Tahran’daki dev alışveriş ve eğlence merkezi projesi iptal edildi. Milyar dolarlık projesinin iptaline tepki gösteren Zencani, “Kimsenin zorbalık yapmasına izin vermem” dedi...

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum ne?

İstanbul Kanlıca’daki yalısında kanuna aykırı tadilat yapmakla suçlanan Reza Zarrab’ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebi onaylanmadı...

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum!

Sözcü Gazetesi, Reza Zarrab’ın sahip olduğu köşk ve yalılarda gerçekleştirilen yasa dışı yapılaşmayı 2015'te ortaya çıkarmıştı. Daha sonra yıkım kararları alındı, sorumlular hakkında davalar açıldı.

Tahran'da konut fiyatlarında yüzde 121 artış!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatlarının yüzde 121 oranında arttığı belirtildi.

Tahran'da konut fiyatları 2019'da yüzde 41,6 arttı!

İran Merkez Bankası başkent Tahran'daki emlak piyasasına ilişkin açıkladığı verilere göre; İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatları 2019'da yüzde 41,6 arttı...

Tahran'da konut fiyatları yüzde 35 yükseldi

İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatları geçen senenin kasım ayına göre yüzde oranında 35 artış gösterdi.

İstanbul’dan Tahran’a demir yolu yapılacak!

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, tren seferlerini Tahran'dan İstanbul’a kadar uzatılmasının planladığını söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye'nin demir yolları ağını İran'ın demir yollarıyla birleştirmek istiyoruz.”

Tahran'da emlak satışları yüzde 60 düştü!

İran Merkez Bankası verilerine göre, Tahran'da emlak fiyatları önceki yıla göre yüzde 59,8 düşüş kaydetti.

Tahran'da emlak satışları yüzde 60 düştü!

İran'ın başkenti Tahran'da emlak satışlarının yaklaşık yüzde 60 gerilediği açıklandı. Tahran'da emlak fiyatları önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artış kaydederken satışlar yüzde 59,8 düştü...

Reza Zarrab’ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapılacak!

İstanbul Kandilli’deki tarihi köşkte, izinsiz inşai ve fiziki müdahale yaptırdığı ortaya çıkan Reza Zarrab ile inşaatı yapan Firuz Akın Han’ın yargılandığı davada, yapılacak keşif için 9 aydır köşkün anahtarının bulunamaması üzerine mahkeme, anahtarın Ebru Gündeş’e sorulmasına karar verdi.

Tahran'da 21 bin riskli bina var!

Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, bölgede 21 bin riskli bina olduğunu, özellikle 243'ünün durumunun endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.

Reza Zarrab aidatını ödemedi! Ebru Gündeş'e haciz geldi!

ABD’de yargılanan Reza Zarrab, Metroport Rezidans’taki 2 ofisinin aidatını ödemeyince, 18 bin liralık borç, 2 yılda yasal faizle 30 bin liraya çıktı. Yönetim icraya gitti. Haciz kararı, işadamının şarkıcı eşi Ebru Gündeş’e bildirildi.

reza zarrab tahran projesi Haberi

reza zarrab tahran projesi

Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kilit isimlerinden Reza Zarrab'ın arkasındaki asıl ismin "Reis" ve "Kont" diye de bilinen Babek Zencani olduğu iddiaları üzerine, İranlı dolar milyarderi konuyla ilgili bir açıklama yaptı.



Zencani, açıklamasında şöyle dedi:


"Türk basınında hakkımda çıkan ve anlam vermekte zorlandığım haberlerle ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. Ticari faaliyetlerimin hiçbirinde en küçük bir yasa dışı davranışım olmamıştır. Kaynağı asla gizlenemeyecek hacimde bulunan ticari faaliyetlerim ile ilgili olarak İran vatandaşlarına uygulanan bir takım kısıtlamalar dışında hakkımda herhangi bir soruşturma ve kısıtlama da bulunmamaktadır.


REZA ZARRAB İLE HAYATIMDA BİRKAÇ KEZ GÖRÜŞTÜM

Türkiye’de yapmış olduğum ticari faaliyetlerin tamamı kayıt altındadır ve herhangi bir yasa dışı davranışım olmamıştır. Türkiye’de gündemde olan soruşturmada adı geçen kimseler içinde İranlı olması nedeniyle tanıştığım Reza Zarrab dışında...