19 / 04 / 2024

Reza Zarrabın yalısı

Reza Zarrabın yalısı

İşadamı Reza Zarrab’ın, eşi Ebru Gündeş adına 2011 yılında aldığı ve yasa gereği çivi bile çakılması yasak olan Kanlıca’daki tarihi ikiz yalıda yapılan ‘kaçak yapılaşma’, İBB Meclisi’nin seçim sonrası ilk oturumunda soru önergesiyle gündeme taşındı.

Sait Halim Paşa yalısı nerede? Bihter filminin galasının yapıldığı yalının adresi!

Bugün yayına giren "Bihter" filminin galası, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Galanın ardından binlerce kişi Sait Halim Paşa yalısı ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Şerifler Yalısı'nın arsası satışa sunuldu! 

İstanbul Emirgan'da yer alan Şerifler Yalısı, arsasının bir bölümünün satışa sunulmasıyla gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Sidar Şahin, Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü 19 milyon dolara aldı!

Geçtiğimiz ay Trendyol kurucusu Demet Mutlu tarafından satın alındığı haberleriyle gündem olan Boğaz’ın üne sahip yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü Sidar Şahin aldı.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Nevzat Aydın Anadoluhisarı'ndaki Tevfik Bey Yalısı'nı 90 milyon TL'ye aldı!

Ünlü girişimci, Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Anadoluhisarı'nda Tevfik Bey Yalısı'nı eski ralli şampiyonu İskender Atakan'dan 90 milyon TL'ye satın aldı. 

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum ne?

İstanbul Kanlıca’daki yalısında kanuna aykırı tadilat yapmakla suçlanan Reza Zarrab’ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebi onaylanmadı...

Feryal Gülman, Bebek'teki yalısını satamayacak!

Feryal Gülman, diziler sayesinde ünü Orta Doğu’ya kadar ulaşan dillere destan yalısını 245 milyon TL'ye satışa çıkarmıştı, Kemal Gülman da satışa engel olmak için İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak dava açtı.

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum!

Sözcü Gazetesi, Reza Zarrab’ın sahip olduğu köşk ve yalılarda gerçekleştirilen yasa dışı yapılaşmayı 2015'te ortaya çıkarmıştı. Daha sonra yıkım kararları alındı, sorumlular hakkında davalar açıldı.

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...

Reza Zarrabın yalısı Haberi

Reza Zarrabın yalısı

Kanlıca’da, Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1970 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı envanterine ‘2. Derece Tarihi Eser’ olarak işlenen Kanlıca Mehmet Arif Bey Yalısı ile ilgili CHP’li üyelerce verilen yazılı önergede, “Tarihi yalıya kaçak kat çıkıldığı, zemin katı dış cephesi yıkılarak camla kaplandığı, yalılardaki ahşap korkulukların sökülerek yerine cam takıldığı, Boğaz’a açılan bahçelerin yıkılarak birleştirildiği, deniz araçları için iskele yapıldığı, özel ışıklandırma için 3 ton renkli taş döküldüğü, çatıdaki kiremitlerin kaldırılarak modern çatı yapıldığı, tescilli ağaçların kesildiği, iki yalıyı birbirine bağlayan tüp geçit ve asansör yapıldığı” iddialarına yer verildi. Önergede, “tarihi yalıların eski ve yeni fotoğraflarına bakıldığında net olarak görülen kaçak yapılaşmanın, kamu kurumu görevlileri tarafından görülmediği” de vurgulandı.


CHP’li Hakkı Sağlam, Sait Coşkunoğlu, Coşkun Tanış, Hüseyin Sağ, İsmail Söylemez,...