27 / 04 / 2024

risk analizinin yenilenmesi

risk analizinin yenilenmesi

Risk analizi, işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda mevcut olan ya da olması muhtemel tehlikeleri en aza indirgemek için yapılıyor. Peki risk analizi ne zaman yenilenmeli? İşte risk analizi yenileme süresi...

Risk değerlendirmesi ne zaman yenilenir?

Risk değerlendirmesi bir kereye mahsus yapılan bir uygulama olmuyor. Yapılan değerlendirmenin; işin tehlike sınıfına göre yenilenmesi gerekiyor. Peki risk değerlendirmesi ne zaman yenilenir? İşte yanıtı...

Risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve kanun yönetmelikleri gereğince kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

Kapıcı risk değerlendirme formu!

1 Ocak 2013 ′ten itibaren, kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, risk değerlendirmesi nasıl yapılır? İşte kapıcı risk değerlendirme formu...

Kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

İşçi çalıştıran tüm firmaların risk analizi yapmaları zorunlu oluyor. Apartmanlarda kapıcı çalıştırıldığı için risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, apartmanda kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca iki yıl önce resmi olarak başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebiyle ülke genelinde şimdiye kadar 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı.

Makbule Yönel Maya: Konutta balon yok, bölgesel risk var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Maya "Genel olarak bir konut balonundan bahsetmek mümkün değil. Bölgesel olarak aşırı değerlenmeler, yanlış fiyat politikaları proje ve bölge olarak bir risk gündeme getiriyor" dedi.

Apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü!

Risk analizi, meydana gelebilecek riskleri önceden tespit ederek, risklere sebebiyet veren durumları ortadan kaldırıcı önlemler almak için yapılıyor. Peki, apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü nedir?

Risk analizinde tehlike sınıfları!

Risk analizinde tehlike sınıfları listesine göre "İnşaat" sektöründe kimi işler, az tehlikeli iken kimi işler ise çok tehlikeli sınıfına giriyor. İşte inşaat risk analizinde tehlike sınıfları...

Risk analizi ekibi kimlerden oluşur?

Risk analizi ile ilgili esaslar, 29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Risk analizi bir ekip tarafından yapılıyor. Peki, risk analizi ekibi kimlerden oluşur?

Risk analizi yenileme süresi!

Risk analizi, işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda mevcut olan ya da olması muhtemel tehlikeleri en aza indirgemek için yapılıyor. Peki risk analizi ne zaman yenilenmeli? İşte risk analizi yenileme süresi...

Apartmanlarda risk değerlendirme form örneği!

Apartmanlarda risk değerlendirme formu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırdı. Risklerin tespiti için formdaki sorulara doğru yanıtın verilmesi gerekiyor. İşte apartmanlarda risk değerlendirme form örneği...

Apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Risk değerlendirmesi kapsamında apartman, bina ve sitelerde var olan ya da dışarıdan gelebebilecek tehlikeler belirlenerek gerekli önlemler alınıyor. Peki, apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır? Apartman risk değerlendirmesi...

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak!

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak. Projenin başladığı Samsun ilinde, Çevre İzin ve Lisansı almamış tesisler yüksek risk kategorisine alınarak sık denetlenecek tesisler olarak belirlendi.

Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi!

Kanunen kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz (belirli olmayan bir süre) için de imzalanabiliyor. Peki süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi mümkün müdür? Süreli kira sözleşmesi nasıl yenilenir?

risk analizinin yenilenmesi Haberi

risk analizinin yenilenmesi

Risk analizi yenileme süresi!

Risk değerlendirmesi olarak da bilinen risk analizi, işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda mevcut olan ya da olması muhtemel tehlikelerin belirlenerek, bu tehlikelere karşı önlem alınması için yapılan çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor.


Yapılan risk analizi ile işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili risklerin ortadan kaldırılması veya en aza indirgenmesi hedefleniyor. Risk analizinde rehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak gerekli bilgiler toplanıyor.


Toplanan bilgiler ışığında; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatta yer alan hükümler de dikkate alınarak, çalışma ortamında bulunan fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal, ergonomik ve benzeri tehlike kaynaklarından oluşan veya bunların etkileşimi sonucu ortaya çıkabilecek tehlikeler belirlenir ve kayda alınıyor. 


Bu belirleme yapılırken aşağıdaki hususlar, bu hususlardan etkilenecekler...