29 / 03 / 2024

riskli bina kentsel dönüşüm

riskli bina kentsel dönüşüm

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 2019'da yürürlüğe alınan yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası incelendiğinde nüfusun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek yerlerde yaşamakta olduğuna ve Türkiye’deki 6,7 milyon konutun acil olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'deki 6,7 milyon konut dönüşecek!

Elazığ’daki depremin ardından başka illerde büyük şiddetli deprem olabileceği konusu gündeme geldi. Türkiye’de acil ve öncelikli kentsel dönüşüm olması gereken 6,7 milyon konut bulunuyor. 1,5 milyon konuta 5 yıl içerisinde kentsel dönüşüm yapılması bekleniyor.

2014'te 130 bin birim riskli bulundu!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüme 2014 yılında 79 bin başvuru olduğunu ve bu kapsamda da 250 milyon liranın üzerinde kira yardımı yapıldığını bildirdi.

Fethi Açıkel: 11 yılda İstanbul'daki 800 bin riskli binadan sadece 84 bini dönüştü!

Büyük depremin beklendiği İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları Meclis gündeminde konuşuldu. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, riskli bina sayısı ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

Depremlerin ardından yurt genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bazı riskli bina sahipleri evlerine yıkım kararı verilmesine karşın 3 ila 6 aya arasında evlerini kiralayamaya devam ediyor. Kiralayanların çoğu ise öğrenciler...

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! İlçede 3 bin 12 riskli bina var

İstanbul Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için her binanın MR'ı çekildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

riskli bina kentsel dönüşüm Haberi

riskli bina kentsel dönüşüm

Türkiye genelinde standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının yapılması amacıyla 1988'den bu güne çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin 22’inci yıl dönümünde deprem gerçeğini anımsattı. Geçmişte ülkemizde birçok yıkıcı depremler yaşandığı gibi, gelecekte de yaşanabilecek depremlere karşı tedbir alınmazsa büyük can ve mal kaybının meydana geleceğini vurgulayan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, şu açıklamalarda bulundu:

“2019 yılında yürürlüğe giren yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nı incelediğimizde nüfusumuzun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek olan bölgelerde yaşamakta olduğunu görüyoruz. 2012 yılından bu yana Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümü sağlanmıştır. 2019 yılında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün gerekli olduğu 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli...