16 / 04 / 2024

riskli bina yıkımı

riskli bina yıkımı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Açelya Apartmanı ve etrafında riskli durumda bulunan binaların maliklerine yardım edileceğini açıkladı.

O bölgeler öncelikli dönüşüm kapsamına alınıyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi riskli yapılan tespiti ve kentsel dönüşüm teşvik edilecek.

Riskli bina ihbar!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli bina nasıl tespit edilir? İşte tüm merak edilenler...

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

Kentsel dönüşüm hasta etmesin!

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Mirici, "Riskli binaların yıkılıp yeniden yapılabilmesi için kentsel dönüşüm bir zorunluluk olarak kabul edilse de bu sürecin sadece inşaat sektörünü değil, insan sağlığını da yakından ilgilendirdiğini bilmeliyiz" dedi...

Yeşilyurt Apartmanı'nın yerine 5 katlı bina yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Kartal'da çöken ka, yerine 5 katlı bina yapacağız. Haftaya temel atıyoruz" diye konuştu.

Riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin süreç başlattık! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye genelinde riskli binaların, kaçak binaların yıkımına ilişkin bir süreç başlattık. Tespit ettiğimiz, belediyelerimize gönderdiğimiz yazılar çerçevesinde bize gelen tespitleri değerlendirerek, hemen yıkım işlemini de gerçekleştiriyoruz" dedi..

Çöken binaların zararı sigortadan mı karşılanacak?

Kartal'da çöken bina sonrası zararın nasıl karşılanacağı merak konusu oldu. Çöken binaların zararının sigortadan karşılanamayacağını belirten yetkililer konut sahiplerini uyarıyor.

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Adana'da 392 bina için riskli raporu verildi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana'da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

Kayseri Tomarza'da ruhsatsız ev yıkımına oturma eylemi!

Tomarza Belediyesi ruhsatsız yapılan bir evi yıkmak istedi. Ev sahibi Mehmet Üstünsoy annesi ile torunları inşaat halindeki evde oturma eylemi yaparak yıkıma engel olmaya çalıştı.

Esfender Korkmaz: Kentsel dönüşüm kime ne getiriyor?

Kentsel dönüşüm kapsamında da 20 yıl içinde toplam 6.5 milyon konut yenilenmesi hedef alınıyor. Esfender Korkmaz, "Kentsel dönüşüm kime ne getiriyor?" konusu üzerine yazı yazdı.

Şanlıurfa'da risk oluşturan binanın yıkımına başlandı!

Şanlıurfa'da kolonları hasar gördüğü için risk oluşturan ve yıkımına karar verilen 9 katlı apartmanın iş makinaları tarafından yıkımına başlandı...

Bakanlar Kurulu tapulara şerh koyacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli binaların yıkılmasına izin vermeyenlerin tapularına şerh koyabilecek

Kentsel dönüşümle ilgili rahatlatacak 25 cevap!

Kentsel dönüşüm yasası geçti.İşte bilmeniz gerekenler ve en çok merak edilen sorulara yanıtlar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

riskli bina yıkımı Haberi

riskli bina yıkımı

Ankara'da gerçekleşen ve 11 binanın boşaltılmasıyla önlenen inşaat sorununa ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamada bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; boşaltılan binalarda oturan kişilere 30 bin lira eşya yardımı, kiracılara 2500 lira taşınma yardımı, mal sahiplerine de 5750 lirası peşin her ay da 1150 lira kira yardımı verilecek.

Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde: 
''Ankaramıza geçmiş olsun. Burada bulunduğumuz alan Çankaya'da bulunan Açelya sitemizin bulunduğu alandayız. Açelya sitesinin altındaki inşaatta kontrolsüz kazı sebebiyle 21 apartman 900 vatandaşımız risk altındaydı.

Tüm ekiplerimiz seferber oldu. Tüm çalışmaları titizlik içinde yürüttük. Yıkım sürecinde ve esnasında tüm binaların tespiti sürecinde birlikte hareket ettik. Kontrolsüz kazı sebebiyle Açelya Apartmanı'nı yıkmak zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın canına malına zarar gelmeyecek şekilde işlemleri gerçekleştirdik.

11...