19 / 04 / 2024

Riskli binaların yıkımı

Riskli binaların yıkımı

TBMM’ye sunulan yasa teklifinin yasalaşması halinde uyuşturucu satıcıları ve madde bağımlıları tarafından mesken edinilen metruk binalar hızla yıkılacak.

20 yılda riskli binaların tamamını dönüştüreceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "20 yıllık süreçte de tüm şehirlerimizdeki riskli binaların tamamının dönüşümünü sağlamış olacağız.” dedi.

Riskli yapıların yıkımı için hangi şartların sağlanması gerekir?

İkamet ettiğiniz yapının "riskli yapı" olarak tespit edildiğini farz edelim. Bu durumda, kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapıların yıkımı için hangi şartların sağlanması gerekir, işte yanıtı...

Kentsel dönüşümde riskli binaların yanında sağlam binalarda yıkılacak!

Kentsel dönüşüm uygulamasında ortaya çıkan aksaklıkları gidermek için Bakanlar Kurulu yeni bir yönetmelik yayınladı. Buna göre aynı parselde bulunan sağlam bina da yıkılacak...

Erdoğan Bayraktar: Riskli binaları ortadan kaldırmak zorundayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüşüm sürecinin başladığını belirterek, ufak tefek yıkımlara ve yıkılacak binaların tespitine de başladıklarını anlattı

Riskli binanın yıkılması için en az 60 gün süre verilecek!

Riskli binaların yıkımı ve masraflarını mülkiyet sahipleri karşılayacak. Yıkım gerçekleştiğinde boş arsanın nasıl değerlendirileceğine en az üçte iki çoğunluk ile karar verilecek. Çoğunluğa katılmayanların payları açık artırma ile satılacak. Bedel tespitl

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Riskli binaların yıkımı Haberi

Riskli binaların yıkımı

AK Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu yeni yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip yasalaşmasıyla, çoğunlukla uyuşturucu madde satıcıları ile madde bağımlılarının kullandığı, horoz dövüşlerinin yapıldığı, “metruk ve terk edilmiş binalar ile bir kısmı yıkılan yapıların” hızla yıkımına başlanacak. İstanbul Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği, Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesinin ardından gündeme gelen riskli yapıların dönüşümüyle ilgili yeni yasal düzenlemeler de yapılacak.

Milliyet Gazetesi'nden Bahar Atakan'ın haberine göre, yurt dışında bulunan vatandaşların tapu işlemlerini bulundukları yerde yapabilmesi, entegre tesis olmamak kaydıyla köylerde tarımsal amaçla seraların kurulması, belediye sınırları ve mücavir sınırlar içindeki hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvurma süresinin uzatılması gibi düzenlemeleri de içeren kanun teklif TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 

Teklifte öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:

- Valilik ve belediyenin, genel güvenlik ve asayiş bakımından...