24 / 04 / 2024

Riskli binayı yıkarken DASK devreye girer mi

Riskli binayı yıkarken DASK devreye girer mi

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında riskli binaları kaleme aldı. İşte Ulusoy'un o yazısı...

Ağızları açık bırakan olay: Çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptılar!

İstanbul Bahçelievler'de ağızları açık bırakan bir olay yaşandı. Evlerini dönüşüme sokan vatandaşların anlaştığı müteahhit çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptı.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Büyükçekmece'de riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, söz konusu yıkımlar hakkında açıklama yaptı.

Riskli binayı yıkarken DASK devreye girer mi?

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında riskli binaları kaleme aldı. İşte Ulusoy'un o yazısı...

Bursa Mudanya'daki riskli yapı için yıkım kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, riskli yapı olarak ilan edilen Mudanya’daki binayı yıkarak, yerine bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı eğitim merkezinin de bulunduğu modern bir bina inşa edilecek.

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

Riskli binayı yıkarken DASK devreye girer mi Haberi

Riskli binayı yıkarken DASK devreye girer mi

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında riskli binaları kaleme aldı. İşte Ulusoy'un o yazısı...

DASK, deprem sonucu meydana gelen hasar ile dolaylı hasarları teminat altına alır. Riskli bina kararı verildiği için yıktırılan binaların da DASK teminatı altına alınırsa birçok vatandaş rahatlar.

Deprem sigortası kısaca DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) diye biliniyor... 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nun 10. maddesine göre, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına tabi.

DASK, yani deprem sigortası yaptırmayan bağımsız bölümler, bankalarca...