27 / 04 / 2024

Riyadda mahsur kalan işçiler

Riyadda mahsur kalan işçiler

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılında metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” dedi.

Aksaray'da bir binanın balkonu çöktü!

Aksaray'da bir binanın balkonunun, evin giriş kapısının üzerine çöktü. Çökme sonucu mahsur kalan 75 yaşındaki kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Konya’da 35 metre yükseklikte mahsur kalan inşaat işçisi kurtarıldı!

Konya’nın Hadim ilçesinde, bir inşaatta yük taşınan 35 metre yüksekliğindeki vincin kırılmasının ardından kabinde mahsur kalan yaralı operatör Fikri S., itfaiye ekiplerince kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Koronavirüste İstanbul'da mahsur kalan 855 Cezayirli otel ödemelerini yapmadan gitti!

Koronavirüs sürecinde İstanbul’da mahsur kalan 855 Cezayir vatandaşı, Cezayir’in Türkiye Büyükelçiliği’nin araya girmesiyle İstanbul’da 17 farklı otele gönderildi. Toplam 3 milyon 114 bin lira masraf oldu. 1 milyon 50 bin lira ödeme yapan elçilik geriye kalan parayı ödemeyince otel sahipleri mağdur

Cidde'de mahsur kalan 195 inşaat işçisi Türkiye'ye getirilmeli!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde mahsur kalan 195 inşaat işçisinin Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Riyad’da mahsur kalan inşaat işçilerinden çağrı!

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılında metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” dedi.

Çin Şandong'ta metro inşaatında göçük: 5 ölü!

Çin’in kuzeydoğusunda bulunan Şandong eyaletinde bir metro inşaatında oluşan göçükte mahsur kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olay sonucunda ölü sayısı 5'e yükseldi.

Chicago'daki gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü!

ABD'nin Chicago kentinde bir gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü. 6 kişi kazadan yara almadan kurtuldu...

Maltepe’de 7 katlı binanın girişi çöktü!

Maltepe’de gerçekleştirilen kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle, 7 katlı başka bir binanın ana giriş kısmı çöktü. Binada mahsur kalan yaklaşık 40 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Irak Kerbela'daki inşaatta mahsur kalan işçilerin aileleri endişeli!

Marmara Mühendislik İnşaat Şirketi’nin Irak Kerbela’da yaptığı lüks villaların şantiyesinde mahsur kalan işçilerin aileleri endişeli. Aileler işçilerin sağ salim geri dönmeleri için gerekenlerin bir an önce yapılmasını istiyor.

Ordu'da Hes inşaatında mağdur kalan işçiler kurtarıldı!

Ordu'da, HES baraj inşaatının denge bacasında mahsur kalan 4 işçi, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çeşme'de kuvvetli yağış nedeniyle binaları su bastı!

İzmir ' in Çeşme ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle birçok binayı su bastı, evlerinde mahsur kalan vatandaşları AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı.

Fatih'te bir iş hanında yangın çıktı!

Fatih’te bir çantacıda çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Yanan binada mahsur kalan Afrika uyruklu 2 kişi, alevlerden kaçmak için cama çıkarak yan binaya geçti.

Edirne'de taşkında mahsur kalanlar kurtarıldı!

Edirne'de Tunca ve Meriç nehrinin debisinin yükselmesi nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, AFAD ekiplerince kurtarıldı. Çalışmalar sırasında bir balıkçı kayığı 15 köpeği mahsur kaldıkları alandan çıkardı.

Riyadda mahsur kalan işçiler Haberi

Riyadda mahsur kalan işçiler

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketinin yapımını üstlendiği Riyad metrosu inşaatında çalışan işçiler, Türkiye’deki yetkililere seslendi: “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz.” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılı itibariyle Suudi Arabistan’ın Riyad kentine çalıştırılmak için getirildiklerini dile getiren işçilerden Bahadır Sarıyaprak, “Şirket sözleşmelerimizi 2020’nin şubat ayında feshetti. Ancak kıdem, ihbar tazminatlarımızı, fazla mesai ücretlerimizi ve sosyal haklarımızı ödemedi. 4 aydır burada ücret almadan bekliyoruz. Burada iş mahkemelerinde de hukuki sürecimiz sürüyor. Ancak mahkemeler salgından dolayı iki buçuk aydır işlevsiz. Salgından önce davası sonuçlanan iki arkadaşımıza 70 bin dolar ödenmesine karar verildi ama şirket bir ödeme yapmadı” diye konuştu.

Şirketin ülkeye dönmeleri için tüm haklarından vazgeçmelerini ve 4 aylık ücret karşılığında ara buluculuk süreciyle ilgili...