28 / 03 / 2024

Rize-Artvin havalimanı

Rize-Artvin havalimanı

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Rize-Artvin Havalimanı'na ilişkin 6 sorun mecliste!

Rize-Artvin Havalimanı'nın yapım ihalesi ve inşaatın çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize-Artvin Havalimanı için acele kamulaştırma kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Rize-Artvin Havalimanı için acele kamulaştırmalar yapılacak..

Rize-Artvin Havalimanı'nın şantiye inşasına başlandı!

Rize-Artvin Havalimanı projesinde şantiye inşasına başlandı. Projede Mart ayı sonuna doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile temel atma töreni düzenlenecek.

Rize-Artvin Havalimanı’na start veriliyor!

Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen dünyada üçüncü, Türkiye'de ise ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda mali teklifler yarın alınacak.

Rize-Artvin Havalimanı için teklifler 12 Ocak'ta alınacak!

Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci, deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı için mali teklifler 12 Ocak'ta alınacak

Rize-Artvin Havalimanına ilişkin 7 sorun mecliste!

Artvin - Rize Ortak Havalimanı meclise taşındı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin - Rize Ortak Havalimanı projesine ile ilgili sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.

Rize-Artvin Havalimanı 2016 yatırım programına teklif edildi!

Ak Parti Rize Milletvekili HASAN Karal, Rize-Artvin Hava Limanı’nın Kalkınma Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alınması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 750 Milyon TL’lik proje teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

Rize Havalimanı dolgusu için 100 milyon taş kullanılacak!

Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan ve 550 milyon dolara mal olması beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda deniz derinliği fazla çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, çalışmaları başlayan Rize-Artvin Havalimanı projesinde öngörülemeyen tek durumun, deniz derinliğinin beklentilerden biraz daha fazla çıkması olduğunu söyledi.

Rize-Artvin Havalimanı deniz üzerine yapılacak 2. havalimanı olacak!

Havacılık alanındaki tecrübelerini aktaran Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, yapımı tamamlanan Ordu-Giresun Havalimanı ve yapımı planlanan Rize-Artvin Havalimanı Projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rize- Artvin Havalimanı için 100 milyon ton kaya gerek!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize- Artvin Havalimanı'nın ihalesinin gelecek yıl yapılacağını söyledi. Karal, havalimanının deniz dolgusu için 100 milyon ton kaya gerektiğini belirtti.

Rize- Artvin Havalimanı'nın inşaatı yakında başlayacak!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın doluluk oranının beklentilerin üzerine çıktığını belirten DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatının da yakın zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 100 milyon ton taş kullanılacak!

Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı’nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları tamam!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi..

Çiftçiler serbes piyasada yükselişe geçen fındık fiyatlarını sorguluyor. Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi.. 

Doğu Karadeniz’den tam tamına 8 ayda 132 ülkeye ihracat!

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den Ocak ve Ağustos 2022 yılı döneminde 863 milyon 237 bin 686 dolarlık ihracat yapıldı. İşte detaylar…

Uçak bileti fiyatlarına görülmemiş zam! İşte 15 Mayıs fiyat listesi

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar ulaşımda ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Otobüs ve uçak biletlerine yüksek oranda zam geldi. Rize Artvin havalimanı açılışıyla uçak biletlerindeki artışlar yeniden gündeme geldi. İşte 15 Mayıs fiyat listesi...

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk test uçuşu gerçekleştirildi!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk test uçuşu gerçekleştirildi. İşte Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili merak edilen detaylar...

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda üstyapının yüzde 80'i tamam!

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilen 2’nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın üstyapı çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Rize-Artvin havalimanı Haberi

Rize-Artvin havalimanı

 Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde milli gelire etkisi 556 milyon dolar, istihdama etkisi 28 bin 100 kişi, üretime etkisi ise 1,2 milyar doların üzerinde.  Türkiye'de aktif havalimanı sayısı 57. 3 milyon metrekare alanda inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı ile bu sayı 58'e çıktı. 

Rize-Artvin Havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa ettiği 2'nci, dünyanın ise 5'inci havalimanı oldu. Avrupa'da başka bir örneği yok. Havalimanının pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı.

Nisan ayının başından itibaren deneme uçuşları başladı. 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle bölgenin hava yolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak bir proje. Yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek. 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binalarıyla birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alanı bulunuyor.

ÇAYKUR MÜZESİ VE MİNİ FABRİKA DA YER ALACAK

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci...