20 / 04 / 2024

rize çarşı orta cami yıkılacak

rize çarşı orta cami yıkılacak

Rize'de Çarşı Mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Orta Camii, 1941 yılında kalın taş duvarlar kullanılarak yeniden inşa edildi. Koruma altına alınan tarihi Orta Camii'yle ilgili ilk yıkım isteği 2003 yılında geldi.

Arçelik dev satın almada sona yaklaştı! AB'den onay çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasına onay verdi. İşte tüm detaylar...

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nda tarih belli oldu! Detaylar peş peşe açıklanıyor! Ev alacaklar kaçırmayın!

Dar gelirlilere yönelik hayata geçirilen sosyal konut projesinin ardından, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası" da 4 Ocak Çarşamba günü kamuoyuna açıklanacak. İşte ayrıntılar...

Yapı Merkezi YKB Başar Arıoğlu'ndan girişimcilere çok önemli tüyolar!

Dünya çapında başarılı bir çok projeye imza atan Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, şirketinin çok uluslu firmaların stratejik ortağı olmasının ardındaki başarıyı girişimcilere anlattı.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'ye 1.252 yeni konut müjdesi!

Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 1252 konut ve toplam 360 ticari birim inşa edileceğini söyledi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Rize'de arsa kavgası! Amca yeğenini öldürdü!

Rize Güneysu'da tartıştığı aynı ad ve soyadı taşıyan yeğeni Hasan Arıcı’yı (32) tabancayla başından vurup öldüren Hasan Arıcı'nın, yeni ev inşaatına başlayan yeğenini, arsasına birkaç metre müdahale ettiği için öldürdüğü iddia edildi.

Rize Çay Çarşısı projesinin alanında usulsüzlük iddiası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çayımızın sembolü” diye anlattığı, “Rize Çay Çarşısı” projesinin alan tahsisinde usulsüzlükler yapıldığı iddia edildi.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Rize Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Rize ili Merkez İlçesi, Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de riskli alan kararı!

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Rize Çay Çarşısı Projesi 18 ayda tamamlanacak!

Rize Ticaret Borsası tarafından (RTB) hayata geçirilecek Çay Çarşısı Projesi'nin ihalesi sonuçlandı. Projenin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

rize çarşı orta cami yıkılacak Haberi

rize çarşı orta cami yıkılacak

Bulvar açılması için cami binasının bire bir aynısı yapılmak koşuluyla taşınmasına karar verildi. Bunun üzerine de Orta Camii'nin yaklaşık 50 metre gerisinde yeni bir cami binası inşa edildi. Ancak Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu caminin taşınmasına izin vermedi. Rize Belediyesi, caminin bulunduğu bölgede bulvar yapımı amacıyla Orta Camii'nin taşınması için yeniden çalışma başlattı. Yeniköy Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski Orta Camii'nin yıkılıp yenisinin inşa edilmesi kararlaştırıldı. 


Milliyet...