24 / 04 / 2024

rize havalimanı son durum

rize havalimanı son durum

Türkiye'de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı için geri sayım başladı. Şantiye alanının kurulduğu bölgede havaalanı inşaat tabelası da yerleştirildi.

Rize Havalimanı'nın inşaatı önümüzdeki yıl başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ikinci deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Rize Havalimanı için düzenlenen ihalede teklif veren 11 firmadan 5 grubun ön yeterlilik aldığını açıkladı.

Kamu yatırımlarına en büyük engel istimlak sorunları!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, kentte kamu yatırımlarının önündeki en büyük engelin istimlak sorunları ve maliyetleri olduğunu belirtti. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, devam etmekte olan projelerle ilgili bilgiler verdi.

Rize Havalimanı dünyada ilk olacak!

Denizi doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havaalanı’nın ardından Rize’de de denizi doldurularak yapılacak olan havaalanı teknik özellikleri bakımından dünyada bir ilk olacak.

Rize ve Trabzon'da toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon’da toplu açılış törenlerine katıldı. Rize'de 122 milyon lira yatırımlı 26 eser ve hizmetin, Trabzon'da 153 milyon lira yatırımlı 24 eser ve hizmetin açılışı yapıldı.

Rize Havalimanı 2017'de açılacak!

Ordu-Giresun Havalimanından sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektar alanda deniz dolgusu yapılacak. Havalimanının 2017 yılında işletmeye açılması planlanıyor.

Rize'de yapılması planlanan havalimanının ÇED toplantısı gerçekleşti!

RİZE'de yapımı planlanan havalimanı projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun halkın görüşüne açıldığı toplantıda gerginlik çıktı. Havalimanının Pazar ilçesi ile Yeşilköy köyü arasında 766 hektar alanda olması planlanıyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

TOKİ Rize projesi için son dakika müjdesi geldi! 106 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Rize 2023 projesi için son dakika müjdesi geldi. Tek bir ilçeye tam 106 konutluk yeni proje geliyor...

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o paylaşımı...

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk test uçuşu gerçekleştirildi!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk test uçuşu gerçekleştirildi. İşte Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili merak edilen detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı'nda üstyapının yüzde 80'i tamam!

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilen 2’nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın üstyapı çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 82'si tamamlandı!

Merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde yüzde 82 genel ilerleme sağlandı.

Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım başladı!

Rize'nin Pazar ilçesinde denize dolgu olarak yapılan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmalarının yüzde 97,7 tamamlandı, test uçuşları Aralık ayında gerçekleşecek.

rize havalimanı son durum Haberi

rize havalimanı son durum

Rize Havalimanı, Pazar ilçesi Yeşilköy Köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasında 266 hektarlık alanda, kıyıdan 26 ile 32 metre uzaklıktaki deniz dolgusu üzerine inşa edilecek. Rize havalimanı inşaatında derinliğin fazla olması nedeniyle, Ordu - Giresun Havalimanı'nda kullanılandan yaklaşık 3 kat daha fazla dolgu malzemesi kullanılacak. 



Proje kapsamında, saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist ile apron inşa edilecek. Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek olan Rize Havalimanı'ndan ayrıca kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla olan uçaklara da hizmet vermesi gerekiyor. 




2 YIL 9 AYDA TAMAMLANACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Bakanlığı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 8 Eylül tarihinde ihaleye çıkarılacak olan Rize Havalimanı projesi...