18 / 04 / 2024

rize havalimanı

rize havalimanı

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı'nın ihalesinin 8 Eylül'de yapılacağını bildirdi.

Rize Havalimanı 8 Eylül'de ihale edilecek!

8 Eylül'de ihale edilecek Türkiye'nin deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı 750 milyon liraya mal olacak. Havalimanının 2 yıl 9 ayda tamamlanması bekleniyor.

Rize Havalimanı 2 yıl 9 ayda tamamlanacak!

TÜRKİYE’de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı’nın yapımı 8 Eylül’de ihale edilecek. 750 milyon liraya mal olması planlanan inşaat, 2 yıl 9 ayda tamamlanacak.

Rize'nin yeni havalimanı bin günde tamamlanacak!

Rize Milletvekili Hasan Karal, ''Havalimanın ihaleye hazır hale gelebilmesi için bütün dosyanın hazır hale gelebilmesi lazım. Projemizin imar planlarının durdurulmasından sonra arkadaşlarımızla çalıştık ve biz imar planlarıyla ilgili mahkemeler bitmeden bu işin ihale sürecini başlattık.''dedi.

Rize Havalimanı için ÇED raporu onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rize Havalimanı için hazırlanan ve 100 milyon ton taşın Karadeniz'e döküleceği ÇED raporunu yeterli bularak onayladı.

Rize Havalimanı dolgusu için 100 milyon taş kullanılacak!

Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan ve 550 milyon dolara mal olması beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Rize Havalimanının dolgusunda 100 milyon taş kullanılacak!

Ordu-Giresun'dan sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin'in proje hazırlıkları devam ediyor. projede deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondajı tamamlandı.

Rize- Artvin Havalimanı için 100 milyon ton kaya gerek!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize- Artvin Havalimanı'nın ihalesinin gelecek yıl yapılacağını söyledi. Karal, havalimanının deniz dolgusu için 100 milyon ton kaya gerektiğini belirtti.

Rize'deki havaalanı 3 ay içerisinde tamamlanacak!

Denizi doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havaalanı’nın ardından Rize’de de denizi doldurularak yapılacak olan havaalanı teknik özellikleri bakımından dünyada bir ilk olacak.

Ardeşen-Pazar arasına havalimanı yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışında, yine denize dolgu bir havalimanını da Rize’nin Ardeşen-Pazar ilçeleri arasına yapılacağı müjdesini verdi.

Bakan Lütfi Elvan'dan 3 ile havaalanı müjdesi!

Bakan Elvan'dan Kapıkule'ye hızlı tren, 3 ile havaalanı müjdesi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havacılık sektörünün gelişmeye devam ettiğini söyledi...

Rize'de yapılması planlanan havalimanının ÇED toplantısı gerçekleşti!

RİZE'de yapımı planlanan havalimanı projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun halkın görüşüne açıldığı toplantıda gerginlik çıktı. Havalimanının Pazar ilçesi ile Yeşilköy köyü arasında 766 hektar alanda olması planlanıyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk test uçuşu gerçekleştirildi!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk test uçuşu gerçekleştirildi. İşte Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili merak edilen detaylar...

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda üstyapının yüzde 80'i tamam!

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilen 2’nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın üstyapı çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 82'si tamamlandı!

Merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde yüzde 82 genel ilerleme sağlandı.

Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım başladı!

Rize'nin Pazar ilçesinde denize dolgu olarak yapılan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmalarının yüzde 97,7 tamamlandı, test uçuşları Aralık ayında gerçekleşecek.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

rize havalimanı Haberi

rize havalimanı

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı'nın ihalesinin 8 Eylül'de yapılacağını bildirdi. 




Karal, Rize Havalimanı'nın kentin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti, Havalimanının ihale tarihinin kesinleştiğini kaydeden Karal, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanfmızın da açıkladığı üzere 8 Eylül günü ihalesi yapılacak. 750 trilyonluk bir keşifle beraber ihaleye çıkıyor. 600 trilyonluk altyapı ihalesi 8 Eylül günü yapılacak" ifadesini kullandı. 



Karal, deniz dolgu ihalesinin 2017'nin başında yapılacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Havalimanının bitirilme süresi ise şartnamede belirtildiği üzere bin gündür. Biz siyasi irade olarak Rize'mizin Ovit TLineli'nden sonraki en büyük projesi olan havalimanı projesini gerçekleştirmiş oluyoruz, Bundan sonra önümüze bakacağız. Önümüzde lojistik merkez projemiz var. Onun da proje ihalesini yaptık, şu anda projesi yapılıyor. 310 günlük bir proje süresi var, Projesi...