23 / 04 / 2024

rize köy yolu

rize köy yolu

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 180 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı, Rize ve Artvin’de bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Kapalı yolların açılması için çalışmalar başlatıldı...

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Rize'de heyelan nedeniyle 4 ev boşatıldı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaşanan heyelanda köy yolu ulaşıma kapandı, 4 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Rize'de sağanak yağış nedeniyle 4 bina boşaltıldı!

Rize'de etkili yağış nedeniyle bazı yollarda çökmeler oldu. Şehirde 45 köy yolu kapanırken, Güneysu’ya bağlı Başköy ile merkeze bağlı Dağsu Mahallesinde 4 bina tahliye edildi...

Çankırı Obruklu Köy yeni yerine taşınacak!

Çankırı'da Obruklu köyün sakinleri için eski yerleşim yerine iki kilometre uzaklıkta, Ankara yolu üzerinde 65 konut ve 45 ahırdan oluşan modern bir köy inşa ediliyor.

Murat Kurum: Bisiklet ve yürüyüş yolu yapma zorunluğu getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile artık Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek...

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Niğde'deki Emirler Köyü yolu asfaltlanacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesi Emirler Köyü yolunun asfaltlanmasının 2017 yılı programına alınıp alınmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gölcük Yeni Yazlık'a yürüyüş yolu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Gölcük Yeni Yazlık Başöğretmen Caddesi’nde yapılan yürüyüş yolu tamamlandı.

Denizli Tutluca Köyü'ndeki tren yolu çalışması meclis gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli İli Bozkurt ilçesine bağlı Tutluca Köyü bölgesinde yapılan tren yolu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize Veliköy kentsel dönüşüm istiyor!

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, Veliköy köyündeki vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda vatandaşların kentsel döşüm talepleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

rize köy yolu Haberi

rize köy yolu

Bölgede hafta sonundan bu yana özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Artvin’de 111, Rize’de 42, Gümüşhane’de 24 ve Bayburt’ta 3 olmak üzere toplam 180 köy yolu kapalı bulunuyor. Kapalı yolların açılması için çalışmalar sürüyor.


Kar yağışı bölgede eğitimin de aksamasına neden oldu. Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde köy okulları ve taşımalı eğitim yapılan okullar ile Hemşin İlçesi’ndeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Artvin il merkezi ile Murgul, Hopa ve Borçka ilçelerinde de okullar 1 gün tatil edildi. Artvin Valiliği, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacaklarını bildirdi.


Hürriyet...