28 / 03 / 2024

rize orta cami yıkılacak mı

rize orta cami yıkılacak mı

Rize'de Çarşı Mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Orta Camii, 1941 yılında kalın taş duvarlar kullanılarak yeniden inşa edildi. Koruma altına alınan tarihi Orta Camii'yle ilgili ilk yıkım isteği 2003 yılında geldi.

Rize'deki tarihi Orta Cami yıkılacak mı?

Rize Belediyesi, caminin bulunduğu bölgede bulvar yapımı amacıyla Orta Cami'nin taşınması için yeniden çalışma başlattı. Yeniköy Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşümle eski Orta Cami'nin yıkılıp yenisinin inşa edilmesi kararlaştırıldı.

TOKİ Rize Yağlıtaş 465 konut ihalesi yarın!

Rize ili Merkez İlçesi Yağlıtaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 465 Adet Konut, 4 Adet İşyeri ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Rize'de kolonunda çatlak oluşan 11 katlı bina tahliye edildi!

Rize Camiönü Mahallesi'nde bulunan 11 katlı apartmanın ana kolonunda çatlaklar oluştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri binayı boşalttı...

TOKİ'den Mardin'e yeni cami!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin Yeşilli'de yeni cami inşa edecek.

Orta Asya'nın en büyük cami inşaatında sona gelindi!

Orta Asya'nın en büyük camisi olması öngörülen Duşanbe'deki cami inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatına 2011'de başlanan ve bu yıl tamamlanması beklenen cami, avlusu ile 120 bin kişiyi ağırlayabilecek...

Rize'de kamulaştırma kararı alındı!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Yeniköy Mahallesi Pazar caddesi yolunu, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağını söyledi. Avcı, “Yeni orta caminin yukarısından itibaren kamulaştırma kararı alındı'' dedi.

Rize Orta Cami açılışa hazırlanıyor!

İnşaat çalışmalarında sona yaklaşılan Rize Orta Cami açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılacak.

Rize'de dere yatağına inşa edilen bina yıkılıyor!

Rize'de 40 yıl önce arazi yetersizliği sebebiyle dere yatağının ortasına inşa edilen; kurs, kütüphane ve cami lojmanlarının bulunduğu 4 katlı binanın yıkımına başlandı

Rize Yeni Orta Cami'de son durum!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yeni Orta Cami’de yapılan düzenleme çalışmalarını inceledi.

Rize Timya Vadisi'nde son rütuşlar yapılıyor!

Rize’de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ tarafından 7.8 hektar alanda inşa edilmeye başlanan 759 konut ile alışveriş merkezi ve cami inşaatında artık son rötuşlar yapılıyor. Konutlar yakında hak sahiplerini teslim edilecek.

Rize Eski Orta Camii'nin taşınması için imzalar atıldı!

Çarşı mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Eski Orta Camii'nin, Yeniköy mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanına taşınması için Rize Belediyesi ile ihaleyi alan ilgili firma arasında imzalar atıldı.

Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon!

İzmir'de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulle, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı belirlenen Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na operasyon düzenlendi.

Adapazarı Orta Cami önündeki dükkanlar yıkıldı!

Adapazarı Orta Cami’nin altında ve yanında bulunan 11 dükkân ruhsatsız oldukları gerekçesi dün yıkıldı. Daha önce uyarılan esnaflar yıkım esnasında duyarlılık gösterdiler.

Adapazarı Orta Cami önündeki dükkanlar yıkılıyor!

Adapazarı Belediyesi’nin Orta Cami önündeki dükkanların yıkılmasına ilişkin kararının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin ardından, tebligata göre 11 esnaf Çarşamba gününe kadar yıllarca ekmek yedikleri dükkânları boşaltmaya hazırlanıyor…

rize orta cami yıkılacak mı Haberi

rize orta cami yıkılacak mı

Bulvar açılması için cami binasının bire bir aynısı yapılmak koşuluyla taşınmasına karar verildi. Bunun üzerine de Orta Camii'nin yaklaşık 50 metre gerisinde yeni bir cami binası inşa edildi. Ancak Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu caminin taşınmasına izin vermedi. Rize Belediyesi, caminin bulunduğu bölgede bulvar yapımı amacıyla Orta Camii'nin taşınması için yeniden çalışma başlattı. Yeniköy Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski Orta Camii'nin yıkılıp yenisinin inşa edilmesi kararlaştırıldı. 


Milliyet...