16 / 04 / 2024

rize yan yatan binalar

rize yan yatan binalar

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

Rize'deki 'Pisa' kuleleri demirlerle destekleniyor! 

Rize'de yüzde 6 dolayında eğim olduğu belirlenen, Pisa kuleleri olarak isimlendirilen binalar demir direklerle güçlendiriliyor. İMO Rize Başkanı Murat Yazıcı, demirle destek yapmanın güvenlik açısından bir anlamı olmadığını belirtti... 

Rize'nin 'Pisa' kuleleri kiraya veriliyor! 

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan 3 binanın zemininde kayma yaşandı. 6 derecelik eğimi olan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında kiraya veriyor...

Rize'nin 'Pisa' kuleleri yan yattı!

Rize'nin yıllar önce inşa edilen 4 binası vatandaşları korkutuyor. Rize'nin 'Pisa' kuleleri olarak binaların bir an önce yıkılması bekleniyor.

Rize'de 96 daireli 4 bina yan yattı!

Rize'de yıllar önce inşa edilen ve dolgu olan zemindeki kayma meydana gelen toplam 96 daireli 4 bina yan yattı. Daire sahipleri, binaların kentsel dönüşüme tabi tutulmasını istiyor.

Rize'de kayma nedeniyle yan yatan binalar korkutuyor!

Rize’nin Gündoğdu Beldesi’nde yıllar önce inşa edilen ve zemindeki kayma nedeniyle yan yatmaya başlayan 72 daireli 3 bina ile yanındaki 24 daireli bir başka binada gün geçtikçe artan eğim korkutuyor

11 Nisan evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? Şimdi hesaplarınızı kontrol edin! Tam 4 bin 336 TL yatıyor! 

Binlerce vatandaş tarafından 'Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?' sorularının yanıtları araştırılıyor. Peki 11 Nisan evde bakım parası yatan iller belli oldu mu?

Yaşlı ve engelli aylıkları peş peşe hesaplara yattı! Şimdi siz de kontrol edin! İşte yatan tutarlar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir son dakika açıklamasında bulundu. Yaşlı ve engelli aylıkları peş peşe hesaplara yattı! Şimdi siz de kontrol edin! İşte yatan tutarlar...

Evde bakım maaşları ödeniyor! İşte zamlı evde bakım maaşları yatan iller! Hemen 25 Ağustos listesine bakın!

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki 25 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatar? İşte 25 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yatan şehirler...

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Rize ve Artvin'deki sel konutları 1 yıl içinde tamamlanacak!

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Artvin'de sel sonrası inşa edilecek konutların bir yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Rize'de arsa kavgası! Amca yeğenini öldürdü!

Rize Güneysu'da tartıştığı aynı ad ve soyadı taşıyan yeğeni Hasan Arıcı’yı (32) tabancayla başından vurup öldüren Hasan Arıcı'nın, yeni ev inşaatına başlayan yeğenini, arsasına birkaç metre müdahale ettiği için öldürdüğü iddia edildi.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

TOKİ Rize Güneysu kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Rize Güneysu kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Rize Güneysu kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Rize'nin 'Pisa' kulelerinin yıkımına başlandı!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye isimlendirilen iki binanın da aralarında yer aldığı yapılar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılıyor.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

Depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'yla ilgili çarpıcı detay!

İzmir Bayraklı’da enkaz alanına giden CHP’li vekil Mahmut Tanal, Twitter’dan paylaştığı videoda, yan yatan ve alt katları çöken Yılmaz Erbek Apartmanı’yla ilgili çarpıcı bir detaydan bahsetti.

Depreme dayanamayan binaları iş makinaları ayakta tutuyor!

İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğüne sahip depremde, ilk 3 katı çöküp yan yatan 11 katlı binada yapılan arama kurtarma çalışması sırasında vinçlerle destek verildi. Binanın yan yatmaması için 3 vinçle desteklendi.

rize yan yatan binalar Haberi

rize yan yatan binalar

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak. Şehirde deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 yıl önce yapılan 72 daireli 3 blok ile yanlarında bulunan 6 katlı 24 daireli bir başka binanın zemininde kayma yaşandı.

Habertürk'te yer alan habere göre; kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan binalara, bölgede 'Pisa Kuleleri' deniyordu. Her geçen gün binalardaki eğim artıyor.

Gün geçtikçe binalardaki eğim artarken, 24 daireli bina ile bitişiğindeki bina arasında boşluk meydana geldi. Yüzde 6 dolayında eğim olduğu belirlenen yapılar, sahipleri tarafından demir direklerle güçlendirilmeye çalışıldı.

YIKIM KARARI ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Rize Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile...