26 / 04 / 2024

ro-ro limanı imar

ro-ro limanı imar

Burulaş tarafından hazırlanan feribot ve ropax iskeleleri ile konteyner limanı, Ro-Ro limanı ve genel kargo limanı projelerinin 1/100000 il Çevre Düzeni Planı'na işlenmesi ile ilgili plan değişiklikleri oy çokluğu ile kabul edildi.

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

İmar ve İskan eski bakanı Selahattin Babüroğlu vefat etti!

İmar ve İskan, Ulaştırma Bakanı eski bakanı Selahattin Babüroğlu hayatını kaybetti. Uzun seneler bakanlık ve Cumhuriyet Senatosu üyeliğinde bulunan Babüroğlu, 98 yaşında vefat etti. 

Savaş Erdem: 2020 planlarımızda sapma yok, yatırımlarımızı sürdüreceğiz!

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, otomotiv odaklı Ro-Ro limanı inşaatı için de harekete geçtiklerini, bu kapsamda NYK Line ortaklığıyla 110 milyon dolarlık OYAK Port yatırımının temelini 2019'da attıklarını belirtti.

Türkiye’nin en büyük otomotiv limanı için Japonya’dan kredi!

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

Tuzla Transfer Merkezi Limanı imar planı askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Askı Tutanağı yayınlandı.

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

OYAK Port projesi için imzalar atıldı!

OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri ile Japon denizcilik devi NYK, Gebze’de 110 milyon dolarlık yatırımla sadece otomotiv sektörü için bir Ro-Ro limanı inşa edecek.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Mersin Silifke Taşucu Limanı imar planı onaylandı!

Mersin İli, Silifke İlçesi, Taşucu Limanı ve geri bölgesindeki alanların imar planı değişikliği onaylandı..

Büyükçekmece Yat Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükçekmece, Üstgeçit Durağı mevkiinde yer alan Büyükçekmece Yat Limanı'nın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Yalova Denizçalı Ro-Ro Limanı imar planı askıda!

Yalova Çiftlikköy İlçesi, Taşköprü Beldesi, Denizçalı Köyü Ro-Ro Limanı Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

ro-ro limanı imar Haberi

ro-ro limanı imar

Bursa'da son bir ayda hayata geçirilen faaliyetler, önümüzdeki günlerde startı verilecek hizmetler ve kamuoyu gündemini meşgul eden konular toplantıda ele alındı. Mudanya'nın Ketendere mevkiine yapılacak liman kompleksi görüşüldü. Burulaş tarafından hazırlanan feribot ve ropax iskeleleri ile konteyner limanı, Ro-Ro limanı ve genel kargo limanı projelerinin 1/100000 il Çevre Düzeni Planı'na işlenmesi ile ilgili plan değişiklikleri oy çokluğu ile kabul edildi. 


'ARTIK YETMİYOR'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Üretim şehri olan Bursa'nın limanları artık yetmiyor. Eskiden beri sıkıntılı olan konulardan bir tanesi de Mudanya'daki limanlara yük gemilerinin yanaşmasaydı. Mudanya-Bursa arasında araçların yük taşıması da büyük bir sıkıntıydı. 

Ama şimdi gerçekleştirilecek projede Mudanya limanından çok uzak Eşkel'in de ilerisinde olan Ketendere bölgesini kullanacağız. Hem bu bölge için hem de gelişen ve büyüyen liman ihtiyacı...