28 / 03 / 2024

ro-ro projesi nedir

ro-ro projesi nedir

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.

Askıda konut projesi ne? Ev sahibi ve kiracı kavgasında yeni boyut!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan çatışmalara çözüm olarak vatandaşın sunduğu askıda konut projesini değerlendirdi. Peki askıda konut projesi nedir? İşte Kireçci'nin o değerlendirmesi...

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Kanal İstanbul Projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda 'çılgın proje' olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi nedir? Kanal İstanbul'da son durum ne? İşte merak edilen detaylar...

Köroğlu Zemin İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köroğlu Zemin İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Köroğlu ve Mehmet Ali Köroğlu ortaklığında kuruldu. 

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı güneyinde 10,5 milyon metrekarelik alanda kurulan İstanbul Airport City projesi nedir? İçinde neler olacak? İstanbul Airport City'e nasıl gidilecek? İşte cevaplar...

Galatasaray Riva projesi nedir?

Galatasaray arsası üzerinde hayata geçirilen Düşler Vadisi Riva projesi geçtiğimiz günlerde basına tanıtıldı. Resmen satış sürecinin başladığı projede fiyatlar 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. Peki Galatasaray Riva projesi nedir?

Yüksel Proje'nin acı günü! Necati Çakıroğlu vefat etti!

Yüksel Proje'nin Kuzey Marmara Otoyolu Müşavirlik Hizmetleri Teşkilat Başkanı Necati Çakıroğlu vefa etti. Yüksel Proje taziye ilanı yayınladı. 

Köroğlu Parkı, Bolu'yu şahlandıracak!

Köroğlu Parkı, Bolu Belediyesi tarafından Alpagut Mahallesi'nde inşa ediliyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu'nun algısını değiştirecek bir park olacak" dedi.

Zmu Çakıroğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zmu Çakıroğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri’de 15 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çakır tarafından kuruldu. 

Özköroğlu Yapı Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özköroğlu Yapı Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe’de 150 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Gür Toprak ve Veysel Gür ortaklığında kuruldu. 

Bakıroğlu Demir Anonim Şirketi kuruldu!

Bakıroğlu Demir Anonim Şirketi bugün Kadir Bakır tarafından Sancaktepe’de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Fernas'ın Kurucusu Necat Nasıroğlu vefat etti!

Fernas Şirketler Grubu Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu vefat etti.

Şatıroğlu Grup İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Şatıroğlu Grup İnşaat Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Seyit Doğan tarafından kuruldu!

ro-ro projesi nedir Haberi

ro-ro projesi nedir

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Proje kapsamında Marmara’nın kuzeyinde Ambarlı ile Topçular arasında çalışacak gemilerle, TIR ve kamyonlar İstanbul trafiğini işgal etmeden Avrupa’dan Asya’ya geçecek. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, Ambarlı'da mülkiyeti Hazine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplam 162 bin 373 metrekarelik alanda yapılması planlanan liman dolgu ve Ro-Ro projesini hayata geçirmeden önce, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği doğrultusunda, 20 Ağustos'ta, Beylikdüzü'nüde toplantı düzenleyerek, halkı bilgilendirecek.


2 SAATTE TOPÇULAR


2008'de başlayan çalışmalar sonucunda, 17 güzergâh arasından seçilen ve imar planı değişikliği 10 Mart 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onaylan proje, ÇED süreci için İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne sunuldu. Liman (Dolgu ve Ro-Ro) Projesi,...