25 / 04 / 2024

Roma Parkı sosyal tesis

Roma Parkı sosyal tesis

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu bugün köşesinde "Roma Parkı'na yapılacak sosyal tesis işte bu" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Cihangir Roma Parkı'ndaki yıkımlar durduruldu!

Cihangir'de bulunan ve Sanatkarlar Parkı olarak da bilinen Roma Parkı’nda ‘Cihangir Sosyal Tesisi’ yapmak için başlayan yıkım durduruldu.

Cihangir'deki Roma Parkı’na sosyal tesis mi yapılıyor?

Cihangir’de altında tarihi eserler bulunduğu için Roma Parkı olarak adlandırılan Sanatkarlar Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından, ‘Cihangir Sosyal Tesisi İnşaatı’ başlatıldı.

Dap Çekmeköy'de ön talep toplanıyor! Yeni proje!

Dap Çekmeköy'de ön talep toplanıyor. Az katlı mimari yapıya sahip olacak projede, ticari üniteler, konutlar, eğitim merkezi, park, sosyal ve kültürel tesis yer alacak...

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri yenilendi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ünye Belediyesi, Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'ni baştan aşağı yeniledi.

Sakarya Maltepe Park Sosyal Tesisleri ve Adakule açılıyor!

Şehrin merakla beklediği Maltepe Park Sosyal Tesisleri ve Adakule 17 Eylül Pazartesi günü saat 18.30’da açılıyor.

Fatih Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Fatih'in Küçük Ayasofya Mahallesi’nde yaptırılan Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, tesisin açılışında açıklamalarda bulundu.

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

Park MOZAİK’te, sosyal medya ve çocuklar üzerine söyleşi yapıldı!

Bir mahalle dokusu oluşturacak şekilde tasarlanan Park MOZAİK’te “Sosyal Medya Evimizde, Her Yerde; Çocuklarımızı Nasıl Koruruz?” konulu interaktif bir söyleşi yapıldı...

Başakşehir Life Park Evleri 2 özel sosyal tesis alanı imar planı askıda!

Başakşehir'de Life Park Evleri 2'nin arkasında kalan 799 ada, 2 parsele ilişkin Özel Sosyal Tesis Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Küçükçekmece Selçuklu Sosyal Tesisleri ve Parkı açıldı!

Yatırımlarına tam gaz devam eden Küçükçekmece Belediyesi, Atakent Mahallesi Selçuklu Caddesi üzerinde inşa ettiği ‘Selçuklu Sosyal Tesisleri ve Parkı’nı Küçükçekmeceli vatandaşların hizmetine açtı.

Ağrı Tır Parkı İşletmesi ve Sosyal Tesisi kiraya veriliyor!

Ağrı İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Tır Parkı İşletmesi ve Sosyal Tesisi 10 yıllığına kiraya verecek. Kiraya verilecek Tır Parkı İşletmesi ve Sosyal Tesisinin yıllık kira bedeli 2 milyon 150 bin TL olarak belirlendi.

İstanbul'un parkları imara mı açılıyor?

İstanbul'un merkezlerinde yeni projeler hayata geçiyor. Fındıklı Parkı, Validebağ Korusu, Roma Park’ın ardından Belgrad Ormanı imara açılıyor.

Cihangir Roma Bahçesi'ndeki sosyal tesis inşaatı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması istemiyle İstanbul Cihangir'deki Roma Bahçesinde yapılan sosyal tesis inşaatına ve alandaki arkeolojik kalıntılarla ilgili alınan kararlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Beyoğlu Roma Bahçesi’ne sosyal tesis yapılacak!

İSTANBUL’un Beyoğlu ilçesindeki Cihangir Kılıçali Mahallesi’ndeki Roma Bahçesi’nin otoparkında yapımına başlanan ‘Cihangir İBB Sosyal Tesisleri’, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla planlara işlendi.

Cihangir'deki Roma Parkı'na inşaat izni çıktı!

Cihangirlerin, yeşil alan kalması için mücadele verdiği alana inşaat izni çıktı. Cihangir'deki Roma Park'ta, 25 Ekim'de başlayan ve arkeolojik kalıntılar bulunmasıyla durdurulan sosyal tesis inşaatına yeniden başlandı.

Roma Parkı sosyal tesis Haberi

Roma Parkı sosyal tesis

Cihangir'deki Roma Parkı'na belediyenin yapacağı sosyal tesis büyük tepkilere neden olmuştu.


Bunu ben de eleştirdim.


Hem parkların orasına burasına bir şeyler konulmasına karşı olduğum için...


Hem de olay ‘evimin önünde’ yaşandığı için...


Roma Parkı ya da Roma Bahçesi denilen yer, Tophane-i Amire’nin hemen yanındaki yaklaşık 9 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor.


Yıllardır düzenlemesi yapılmadı.


Oradaki çocuk parkı da, hemen yanındaki geniş arazi de ne yazık ki halkın hizmetine doğru düzgün sunulmadı. Dolayısıyla çoğu zaman gece yarısı metruk bir yer olarak kullanıldı.


Cihangir merpenlerinden başlayarak, Roma Parkı’na kadar olan bölümde madde kullanan gençler de oldu, tinerciler de, oturup uslu uslu bira içenler de oldu, taşkınlık yapanlar da.


Bin kere Belediye’ye, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne söyledik ama ne yazık ki bu geniş araziye bir düzenleme yapılmadı.


Çocuk parkı yenilenmedi, düzgün bir...