23 / 04 / 2024

Rotterdam Liman bandırma

Rotterdam Liman bandırma

Bandırma Belediyesi ile Rotterdam Liman İşletmesi arasında Bandırma’da kurulacak liman için sözleşme imzalandı. Yeni liman sayesinde 10 yılda 11 milyar euro’luk yatırım yapılacak.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi mecliste!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma'daki 47 bin dönümlük alan tartışma yarattı!

Günlerce süren zeytinlik alan tartışmasının perde arkasında Bandırma’ya planlanan entegre sanayi tesisi alanı ve liman projesinin olduğu öğrenildi.

Bandırma'daki mimarlık temalı park için uluslararası yarışma!

Bandırma Güney Mahalleleri İçmesuyu Temini İnşaatı ve Bandırma İçme Suyu İletim Hattı İnşaatı temel atma törenlerinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma’yı liman, organize sanayi ve tematik park projeleri ile Türkiye’nin vizyon şehri yapacaklarını söyledi.

Bandırma Edincik Ro-Ro limanı yapılacak mı?

Bandırma Belediye Meclisi'nin Mayıs toplantısı yapıldı.Belediye Başkanı Mirza'nın katılmaması nedeniyle meclis birinci başkan vekili Erhan Elmastaş başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda Edincik altı sahiline liman yapılmaması kararı alındı.

Bandırma OSB ve limanı kapsayan projeler yakın ilçelere değer katacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, OSB ve Bandırma Limanı’nı da kapsayan projenin 20 milyar dolar yatırım çekeceğini, İzmir ve Bursa gibi illerle yarışacak hale geleceklerini söyledi

Bandırma'da kentsel dönüşüm uygulanmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi ve Riskli Yapı Tespit Uzmanı Gürkan İlgin, Bandırma'daki kentsel dönüşümün amacına ulaşmadığına dikkat çekti. İlgin, kentsel dönüşümün iki şekilde uygulandığına değindi.

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap alt gelir grubu başvuruları başladı!

Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap alt gelir grubu için 6 adet konutun başvuruları başladı. Açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılan projedeki dairelerin fiyatları 70 bin 143 TL'den başlıyor.

TOKİ Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap'taki 1 adet konut için başvurular başladı!

TOKİ Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap kapsamında yer alan 1 adet 3+1 standart konut için başvurular bugün başladı ve 30 Haziran'a kadar devam edecek.

Wpaşakent Konutları Bandırma'da yükseliyor!

Bandırma'da bir ilk niteliğinde gerçekleşecek Wpaşakent projesi 4 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu 3 blok ve 83 daireden oluşuyor. WPaşakent yeni nesil yaşam konutlarında 1 + 1, 3+1, 4+1 ve VIP seçenekleriyle kaliteli bir yaşam yuvası kurulacak.

Şehit polis İlker Narin'in eşine Bandırma'da ev alındı!

Şehit polis memuru İlker Narin'in Bandırma'da yaşayan eşine, Kaymakamlığın girişimi ve hayırseverlerin desteğiyle alınan evin tapusu ve anahtarı teslim edildi

Ahmet Edip Uğur: Bandırma Limanı 50 katrilyonluk proje!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na yaptığı ziyarette Büyükşehir’in Bandırma ilçesinde devam eden çalışmaları ve yatırımlar hakkında basını bilgilendirdi.

Rotterdam Liman bandırma Haberi

Rotterdam Liman bandırma

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur; kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yaptı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Port of Rotterdam CEO’su Allard Castelein 3 günlük teknik gezi sonrası Bandırma’da hayata geçecek temiz sanayi ve çevreci liman konusunda iyi niyet sözleşmesi imzaladı. İyi niyet anlaşması imza toreninde PwC’nin Hollanda Turkiye Masası Başkanı Serkan Guner de hazır bulundu. Teknik gezide; Bandırma ilçesinde oluşacak kimya ve metal sektörleri kümelenmesi ve bütünleşik liman yatırımları konusunda incelemeler yapıldı.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Rotterdam’da bir sanayi ve liman kompleksi işletme modeli olan Landlord sistemini, çevre ve güvenlik kontrol sistemini incelemeye geldiklerini belirtti. Uğur, şunları söyledi:


İhracat hedefi 2.5 milyar dolar


“Bandırma, jeopolitik ve coğrafi konumu itibari ile kimya ve metal...