26 / 04 / 2024

ruhsat iptal ediliyor

ruhsat iptal ediliyor

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. Peki, kaçak bina ne zaman yıkılır?

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!

11 Aralık 2023 tarihinde Trabzon İdare Mahkemesi tarafından inşaat ruhsatı iptal edilen Trabzon Forum Alışveriş Merkezi ek binasında ruhsatsız çalışmaların devam etmesi tepki çekti. Söz konusu inşaatı belediye de engelleyemedi. Yaşanan duruma vatandaşlar adeta isyan etti.

Memur Sen açıklama yaptı! Baskılar yüzünden üyelikler iptal ediliyor!

Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, sendikada üye sayısının düştüğünü belirtti. Bu düşüşü sendika üzerindeki baskılara bağlayan Memur Sen'in il temsilcisi Kamuran Aşkan gazetecilere açıklama yaptı.

Amazon Prime Video'ya yüzde 400 zam geldi! Sosyal medyada kıyamet koptu, abonelikler iptal ediliyor!

Amazon Prime Video, abonelik ücretlerine yüzde 400 zam geldiğini açıklandı ve bu karar, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. 

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Yeni Evim Kampanyası'nda deprem etkisi: Satışlar iptal ediliyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 16 Ocak’ta başlayan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyasını da etkiledi. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler kampanyada satış iptallerine neden oldu. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

3 bankada şok karar! Emekliye 22 bin TL ek gelir!

Anlaşmalar iptal ediliyor, promosyonlar 22 bin TL'yi aştı! 3 bankada deprem! Emekli maaş promosyonu kampanyaları bankaları birbirine kattı!

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal işlemi nereden yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru iptal etme!

TOKİ sosyal konut başvurularına dair bazı detaylar merak ediliyor. Onlardan biri de TOKİ başvuru iptal işlemi. İşte merak edilen detaylar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin inşaat ruhsatı iptal edildi mi? İste projedeki son durum!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen mahkeme kararına ilişkin son dakika gelişmesi. Yeni ÇED raporunun onaylanması gerekse temyiz başvurusunun şirketin lehine sonuçlanması halinde inşaat çalışmaları tam gaz devam edecek.

Milyonlarca araç sürücüsü dikkat! Son tarih 31 Mart: İptal ediliyor…

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren düzenlemede artık geri sayım başladı. Köprü geçişlerinde ve otoyollarda OGS devri 31 Mart’tan itibaren kapanacak. OGS iptalinin ardından araçlarda, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılacak.

Bunu yapanın emekliliği iptal ediliyor, emekli maaşları kesiliyor! SGK paraları faiziyle geri alıyor…

İşveren ve işçi dâhil olmak üzere binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aman dikkat, emekliliğiniz iptal edilebilir. Emekli maaşları da kesilirken, ödenen ücretler faiziyle geri alınıyor. SGK, 250 binden fazda denetim yaparak, 550 milyon TL ceza kesti.

ruhsat iptal ediliyor Haberi

ruhsat iptal ediliyor

Kaçak bina ne zaman yıkılır?

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. 


Kaçak binanın tespiti halinde,  tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi, yapı ruhsatı alması gerekiyor. 


Kaçak binalara ruhsat alabilmek için taşınmazın bulunduğu belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ruhsat dilekçesinde yapının bulunduğu yerin açık adresi doğru ve eksiksiz olarak belirtilmesi gerekiyor.


Bu süre zarfı içerisinde aykırılığın giderilmemesi veya ruhsatlı binada ruhsat ve eklerine aykırılığın verilen sürede giderilmemesi halinde, ruhsat iptal ediliyor, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan binanın yıkımına karar veriliyor. 


Yıkım kararı verilebilmesi için, yapı tatil zaptında belirtilen aykırılıkların giderilmemiş olması gerekiyor. Yapı tatil zaptında yazılı olanlar...