24 / 04 / 2024

Ruhsatsız inşaat şikayet

Ruhsatsız inşaat şikayet

İmar Kanunu gereğince, yapı inşaatlarına başlanmadan önce belediyeden veya valilikten yapı ruhsatı alınması gerekiyor. Peki ruhsatsız inşaatlar hakkında ne yapılır? Ruhsatsız inşaat şikayeti nasıl yapılır?

Halk GYO ve Haldız İnşaat'tan Sakarya’ya 3,5 milyar TL’lik yatırım!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Haldız İnşaat, Sakarya Adapazarı'nda 3,5 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı. İstanbullulardan yoğun talep gören projenin teslimlerinin 2025 yılında yapılması planlanıyor. 

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Aky Yıldız İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aky Yıldız İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Yıldız tarafından kuruldu.

Parmaksız İnşaat Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parmaksız İnşaat Genel Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Tufan Parmaksız tarafından kuruldu.

Fatih Üçyıldız İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatih Üçyıldız İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Yıldız tarafından kuruldu.

Mir Yıldız İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mir Yıldız İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Ayhan Yıldız tarafından kuruldu.

İnceöz İnşaat Gayrimenkul Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

İnceöz İnşaat Gayrimenkul Ve Pazarlama Limited Şirketi Çekmeköy'de Tevfik Akyol tarafından kuruldu.

Famer Öz İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Famer Öz İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de Fatih Özbilici ve Meriç Özbilici ortaklığında kuruldu.

Ysr Öz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ysr Öz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ysr Öz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Küçükçekmece'de yapıldı.

Kayaöz İnşaat Temizlik Kimya Reklam Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayaöz İnşaat Temizlik Kimya Reklam Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da  500 bin TL sermaye bedeli ile S.Hasan Özkan tarafından kuruldu.

Ars Yağız İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Yağız İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy’de  400 bin TL sermaye bedeli ile Taner Değirmenci tarafından kuruldu.

Okan Akyüz İnşaat Proje Turizm Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okan Akyüz İnşaat Proje Turizm Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Okan Akyüz tarafından kuruldu.

Küçükakyüz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükakyüz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Güngören’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Küçükakyüz ve Mehmet Küçükakyüz tarafından kuruldu.

Ruhsatsız inşaat şikayet Haberi

Ruhsatsız inşaat şikayet

Ruhsatsız inşaat şikayeti nasıl yapılır?

Yapı ruhsatı; Belediye sınırları içinde  kalan yerlerde inşa edilecek yapılar için Belediye  İmar Kanunu, İmar Planı ve Yönetmelik hükümleri ile, yapı sahibi, yapı müteahhidi, şantiye şefi, tüm proje müellifleri ve yapı denetim kuruluşu yetkilisi, denetim sorumlusu mimar veya mühendisin imzaları alınarak usulüne uygun olarak düzenlenen belgeye deniyor.


İmar Kanununa istinaden hazırlanan belge ve projeler ile müracaat yapılır.İlgili ruhsat memuru tarafından belgeler doğrultusunda hazırlanan projelerin kanun ve yönetmeliklere uygunluğu incelenir.


Eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren 30 gün içinde ruhsat verilir.Eksik ve yanlış bulunması durumunda müracaat tarihi itibari ile 15 gün içinde eksik ve yanlışları bildirilir.Eksik ve yanlışlar bildirildikten sonra yapılacak müracaattan itibaren en geç 15 gün içinde ruhsatı verilir.


İmar Kanunu gereğince, yapı ruhsatı alınmadan bir yapının...