23 / 04 / 2024

ruhsatsız konut satışı

ruhsatsız konut satışı

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi. Bazı firmalar ruhsattan önce sözleşme ile bazı firmalarda ‘ön satış’ diye kaparo alıyor.

Ruhsatsız konutların satışı yasaklandı!

28.05.2014 tarihi itibarı ile yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile tüketicilere yeni haklar tanındı ve kanuna göre ruhsatsız konutların satışı yasaklandı.Yatırımcıların topladıkları ön talep ya da kaparolar da yasadışı kalacak...

Yeni yasa ile ruhsatsız konut satışı yasaklandı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz Yeni Tüketici Kanunu ile inşaat şirketleri, müşterilerine ön bilgilendirme formu göstermek zorunda. Burada ruhsat başta olmak üzere proje bilgileri gösterilecek...

Ruhsatsız konut satışı yasaklandı mı?

Bugün (28 Mayıs 2014) yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile tüketicilere birçok alanda yeni haklar tanındı. Kanun gereğince ruhsatsız konutların satışı yasaklandı. Tüketicilere on dört gün içinde cayma hakkı verildi...

Ruhsatsız konutların satışlarına yasak getirildi!

Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte bugünden itibaren konut satışında yeni bir dönem başlıyor. Ruhsatsız konut satışlarının bugünden itibaren yasaklanması başta Esenyurt ve Fikirtepe olmak üzere birçok bölgede satış işlemlerini durdurdu.

Ruhsatı olmayana satış yasağı geldi!

Yapı ruhsatı olmayan müteahhide ön ödemeli konut satış sözleşmesi yasağı geldi. Peki tüketiciyi güvence altına almayı amaçlayan yeni tüketici yasasını inşaat yatırımcıları nasıl değerlendiriyor. İşte cevabı…

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında KDV iade sorunu çözüldü!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Adi ortaklığın ortağına konut satışında KDV iade sorunu çözüldü' başlıklı yazısı...

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Konut satışları tam kapanmada hız kesmedi!

Gayrimenkul sektörü tam kapanma döneminde hız kesemedi. Özellikle yabancıya konut satışları online platformda arttı. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, yaşanan yoğunluk karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.

TOKİ'nin 8 il için kurasız konut satışı başvurular sona eriyor! 

TOKİ geçtiğimiz günlerde 8 il için uygun fiyatlı konut satışı duyuru yayınlamıştı. 114 bin 62 TL'den başlayan daireler için başvurular sona ermek üzere. 

Altan Elmas: Son 3 ayda 600 bin konut satıldı!

TUİK tarafından açıklanan Ağustos konut satış istatistiklerini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, ''3 ayda 600 bin konut satıldı. Geçmiş dönemlere bakıldığında 3 ayda böyle bir satış grafiğinin olmadığını görebiliyoruz'' dedi.

En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi.

Konut satışlarındaki artış yeni yatırımları hızlandıracak!

Düşük kredi oranı ve kampanyaların etkisiyle konut satışlarında rekorların yaşandığını dile getiren sektör temsilcileri, yeni dönemde stokların erimesiyle yatırımların hız kazanacağını söylüyor.

Konut satışında haksız fiyat artışına ceza uygulaması!

Konut satışlarındaki haksız fiyat artışları için yeni düzenlenme yapıldı. Fahiş fiyatla konut satanlara 100 bin TL'ye kadar para cezası uygulanabiliyor. Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle birlikte konut fiyatları da tavan yaptı. Peki bu konuda vatandaşların hakkı nedir?

GYODER ve KONUTDER'den 'konut satışları' değerlendirmesi!

GYODER Başkanı Kalyoncu, düşük faiz oranlarının konut satışlarında rekoru getirdiğine dikkat çekerek, "En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı" diye konuştu.

Konut satışlarındaki rekor artış tarihin en düşük faizleriyle geldi!

Mehmet Kalyoncu, “Konut satışlarındaki rekor artışta, kamu bankalarının tarihin en düşük faiz oranlarıyla sunduğu konut kredilerinin etkisi çok yüksek oldu. En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı” diye konuştu. 

Yabancılara konut satışı Covid-19 etkisiyle azaldı!

2019 Eylül ayından itibaren aralıksız yükselişte olan yabancılara konut satışı Coronavirus (Covd-19) etkisiyle düşüşe geçti. Son bir ayda yabancıya yapılan konut satışları yüzde 78 azaldı.

Ümraniye, Sultangazi ve Beylikdüzü'nde konut satışları virüs dinlemedi!

İstanbul genelinde konut satışları yılın ilk 5 ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 4,9 düşerken, 14 ilçede arttı. En yüksek artış yaşanan ilçeler ise yüzde 28,66 ile Ümraniye, yüzde 15,54 ile Sultangazi ve yüzde 13,41 ile Beylikdüzü olarak kaydedildi.

ruhsatsız konut satışı Haberi

ruhsatsız konut satışı

28 MAYIS’ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu, konutzede oluşmasını engellemek için ruhsat almayan projelerde satışı yasakladı. Ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Yasa, ‘ruhsatını alan projeler için sözleşme noterden olacak’ derken, firmalar satış ofisinde satış sözleşmesi ile çalışmaya devam ediyor. Bu tip satışlar da noter masrafını ödemek istemeyen ya da banka kredisi kullanamayan müşterilerden talep görüyor.


ARKA KAPI ARANIYOR 


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılacak düzenlemelerde sektörün gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Çelik, “Yeni yasayla inşaatta temel üstü seviyesine gelene kadar satış yapamıyorsun. 30 katlı bir yapıda bu süre 1 yıl. Bu kadar süre satış yapmadan beklemek şirketleri zorlayınca arka kapı aranıyor” dedi. Çelik, yeni düzenlemelerin inşaat sektörünü sat-yap sisteminden yap-sat...