29 / 03 / 2024

Rum kesiminde KKTC turizmi alarmı

Rum kesiminde KKTC turizmi alarmı

2014 yılında KKTC’ye 1 milyon 50 bin turist gelirken, Rum Kesimi’ni de yaklaşık 2 milyon 400 bin turist ziyaret etti. Rum Otelciler Birliği'nin raporu endişelendirdi.

Kıbrıs Rum kesiminde tartışmalı yatırım karşılığı vatandaşlık programı iptal edildi!

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde "yatırım karşılığı vatandaşlık" programı sonlandırıldı.

KKTC Ercan Havaalanı 1 yıl içinde bitirilecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik durumu ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Bankası heyeti, KKTC’nin Ercan Havaalanı’nı da mercek altına aldı.

KKTC Su Temin projesiyle mülk fiyatları ile ülkenin milli geliri artacak!

Rum istihbaratı, KKTC ile BM’nin ortak hazırladığı ve sadece Türkiye’yle paylaşılan ‘gizli damgalı’ su belgesini medyaya sızdırdı. Belgeye göre Türkiye’den gelen suyla KKTC’de mülk fiyatları ile ülkenin milli geliri artacak.

Rum kesimi’nde KKTC turizmi alarmı!

2014 yılında KKTC’ye 1 milyon 50 bin turist gelirken, Rum Kesimi’ni de yaklaşık 2 milyon 400 bin turist ziyaret etti. Rum Otelciler Birliği'nin raporu endişelendirdi.

KKTC'deki Kıbrıs Rum mallarının satışı gündemde!

KKTC'deki Kıbrıs Rum mallarının yine Rumlara satışıyla ilgili yasa tasarısı Rum meclisinin gündemine gelirken, KKTC tarafında da endişeli bir bekleyiş hakim. İşte bölgede yaşanan tartışmalar...

Türkiye'den rekor tazminat isteyen Rum hayatını kaybetti

Kapalı Maraş’ta otelleri kaldığı için KKTC Mal Tazmin Komisyonu’na 115 milyon Euro'luk dava açan 88 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybetti.

Reha Arar: KKTC'ye cesur yatırımcılar gelmeli!

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Arar, Kıbrıs'a dair bir turizm politikası olmadığını söyledi. Arar, "THY seferleri artmalı. Tanıtıma ağırlık verilmeli. KKTC'ye cesur girişimciler gelmeli" dedi

KKTC yılbaşında 15 bin turist ağırlayacak!

KKTC’deki oteller, yılbaşı gecesinde yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verecek, Ebru Gündeş, Gülben Ergen, Serdar Ortaç gibi ünlü sesler otellerde sahneye çıkacak...

Eski Fenerbahçe Rum patriğinin arazisi iade edildi!

1964 kararnamesiyle devletin el koyduğu, daha sonra üzerine Fenerbahçe Camii yapılan eski Fener Rum patriklerinden Vapurci’nin arazisi Yargıtay kararıyla mirasçıları adına tescil edilecek...

KKTC Kalkınma Bankası yatırımcılara vergi muafiyeti sağlıyor!

Türk girişimcileri yatırım yapmaya çağıran KKTC Kalkınma Bankası Genel Müdür ve CEO’su Fatma Kınış, teşvik belgeli yatırımlarda gümrük vergisi, fon, harç ve KDV gibi yükümlülüklere muafiyet sağladıklarını söyledi

KKTC artık elektriğini de Türkiye'den alacak!

KKTC suyun ardından elektriği de Türkiye’den alacak. Yıllık 1,5 milyon kilowatt (kW) enerji tüketen ada, kablo hatlarının döşenmesiyle ucuz enerjiye kavuşacak. Proje, 2015 yılının ilk yarısında başlayacak...

1964 yılında İstanbul'da Rum isimlerinin değiştirilmesi istenmiş!

1964 yılında İl Genel Meclisi'nin yaptığı toplantıda, şehrin çeşitli semtlerinde Rum adıyla başlayan sokak ve cadde isimlerinin değiştirilmesine karar verilmiş. Meclisin bu isteği yazı ile belediye başkanlığına bildirilecekmiş.

KKTC Su Projesi için 23 kilometre boru döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye su sağlayacak 1 milyar dolarlık proje de 80 kilometrelik deniz geçişinde şu ana kadar 23 kilometre boru döşendiğini belirterek, geriye kalan boruların da kısa zamanda döşeneceğini söyledi.

Rum kesiminde KKTC turizmi alarmı Haberi

Rum kesiminde KKTC turizmi alarmı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizmindeki son 5 yılda turist sayısının yüzde yüz artması Rumları endişelendirdi. Rum Otelciler Birliği (PASİKSE) hazırladığı turizm raporunda, bu endişeye dikkat çekti ve “Kuzey Kıbrıs turizmde gelişiyor” görüşüne yer verdi. 


Milliyet’e konuşan KKTC Turizm Bakanı Menteş Gündüz, “Doğru adımlar, turizmimizi geliştiriyor. Rumlar engel değil, destek olsun” dedi. Müsteşar Şahnap Aşıkoğlu da, “Rumların son beş yıldır yaptığı tehditlere rağmen” turistlerin Kuzey Kıbrıs’ı tercih etmeye başladığını söyledi. PASİKSE’nin hazırladığı raporu sayfalarına taşıyan Alithia gazetesi, turistlerin tatil için KKTC’yi tercih etmesinin Rumların gelecek hedefleri için kaygı verici olduğunu belirtti. Rum turizmcilerin “yoğun bir şekilde endişelendiğini” yazan gazete, Kuzey Kıbrıs turizminin yükselişi ile ilgili rakamları da verdi. 


Kuzey Kıbrıs’taki kumarhanelerin de turist artışına neden olduğunu savunan PASİKSE raporunda, Türkiye’den Ada’ya...