20 / 04 / 2024

Rus doğalgazında indirim

Rus doğalgazında indirim

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

Kış ayları geldiğinde en çok cep yakan ve yüksek gelen faturalar arasında yer alan doğalgaz faturaları her vatandaşın dikkatli takip ettiği ödemeler arasında yer alıyor. Doğalgaz faturalarının 150 TL birden artacağı duyuruldu. Bu miktar faturalara ne zaman yansıyacak?

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlarda doğlgaz fatura korkusu başladı. Vatandaşlar doğalgaz faturalarının nasıl geleceğini merak ederken, ilk rakamlar gelmeye başladı.  Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Siyasi partilerin seçim vaatleri içinde enerji ücretleri de yer alıyor. Bu bağlamda, Türkiye'de doğalgaz ücretlerine seçim öncesi yüzde 90 seviyesinde bir indirim yapıldı. Fakat henüz bu indirim faturalara yansımadı.

Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı? Doğalgaz kaç ay ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesinden sonra vatandaşlar " Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Doğalgaza indirim mi gelecek? 2023 Karadeniz gazı ile doğalgaz faturalarına indirim yapılacak mı?

Doğalgaz faturalarında indirim olacak mı, doğalgaz faturaları düşecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte detaylar!

Rus doğalgazında indirim Haberi

Rus doğalgazında indirim

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.


Novak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinin iptaline ilişkin haberleri yalanladı.


Türkiye'den projenin iptaliyle ilgili kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını belirten Novak, "Hükümetlerarası anlaşma üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye de bu konuda çalışmalarını sürdürüyor" dedi.


Novak, Rus enerji şirketi Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik indirim konusunda anlaşma sağladığını da açıkladı.


Erdoğan ile Putin sonbaharda bir araya gelecek


Öte yandan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonbaharda bir araya gelecek, görüşülecek ana konulardan biri doğalgaz boru hattı projesi olacak.


Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması...