26 / 04 / 2024

rus turizmi

rus turizmi

Rus turistin son dakika rezervasyon beklentisi yüzde 25 indirim. Eğer bu indirimi sektör sağlarsa, zararın şu anda tahmin edilenden daha da yüksek olacağı öne sürülüyor.

Rusya pazarı fiyat indirim beklentisine girdi!

Rusya’daki ekonomik krizle bu ülkeden gelen turist sayısında kan kaybı devam ederken Rusya pazarı fiyat indirim beklentisine girdi. TUROB, eylülden beri ertelenen talebin yüksek sezonda Türkiye’ye yönlenmesinin beklendiğine dikkat çekti.

Marmaris'teki turizmciler sezona hazır!

Türkiyede turizmin önde gelen merkezlerinden Marmaris'teki turizmciler, yeni sezon öncesi rezarvasyon düşüklüğünden endişe etmeye başladı.

Rusya'dan gelen turistlerde azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin turizmdeki ikinci büyük pazarı Rusya'dan gelen turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi.

Tur operatörlerine 100 milyon TL kredi desteği!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı başta Rusya olmak üzere, 11 ülkeden Türkiye'ye turist getiren tur operatörlerine 100 milyon TL'lik kredi desteği sağlamak üzere çalışma başlatıldığını açıkladı.

Rus turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp yaşatacak!

TÜROFED tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, Rusya pazarının bu yıl yüzde 25-30 daralacağı tahmin ediliyor. Bunun da 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği belirtiliyor.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Rus turist sayısını Türkiye'deki fiyatlar belirleyecek!

Türkiye'ye yılda 4.5 milyon turist gönderen Rusya'da yaşanan olumsuzlukların sektöre zarar vermemesi için yaşanan sıkıntıları ve alınabilecek önlemleri Moskova'da Rus meslektaşları ile bir araya gelerek masaya yatırdı.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.

Yusuf Hacısüleyman: 1 milyon turist kaybedeceğiz!

Ruble krizi yaşanan Rusya'dan rezervasyonlarda yüzde 20 gerilime olduğunu belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yıl 1 milyon kayıp beklediklerini söyledi. Rusya pazarına ilişkin 2015 yılı beklentilerini açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Ruslar mutlaka tatil yapar, fiyat kırmayın!

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların tatil tercihlerinden vazgeçmeyeceğini belirterek, "Ruslar mutlaka tatil yapar. Ancak son dakika tercihlerini kullanır. Önemli olan bu süre içinde otelcilerimizin paniğe kapılıp fiyatları düşürmemesidir" dedi.

Sergey Volchenkov: Ruslar Antalya'daki evlerini satıp borçlarını ödeyebilme derdinde!

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya'daki evlerini satışa çıkarmaya başladı. Antalya'da ağırlıklı olarak Ruslarla çalışan emlak firmasının ortaklarından Ukraynalı Sergey Volchenko açıkladı.

Rus turistler bu yaz Türkiye'ye gelemeyebilir!

Shvetsov, Rus döviz ve hisse piyasalarındaki durumu “kritik” olarak niteledi. Merkez Bankası rublenin dün dolar karşısında keskin değer kaybetmesinin ardından politika faizini 650 baz puan artırdı.

Rus turistlerin Türkiye sevdası sürüyor!

Türkiye yürüttüğü başarılı tanıtım çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor. Yılın 9 aylık döneminde Türkiye'yi en fazla Rus turistler tercih etti.

Rus turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Rus turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor. Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti.

Rus turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp yaşatacak!

TÜROFED tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, Rusya pazarının bu yıl yüzde 25-30 daralacağı tahmin ediliyor. Bunun da 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği belirtiliyor.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Rus turistler Türkiye’ye yöneliyor!

Rus turistler Türkiye’ye yöneliyor Rusya’nın Batı ülkeleriyle yaşadığı sürtüşme, Rus turistlerin Türkiye ve Mısır gibi ülkelere yönelmesine yol açtı. Dün Moskova’dan Antalya’ya turist dolu 5 uçak geldi.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu kuracağız!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: "Sağlık turizmindeki hedeflere sistemli ve belirlenen zamanda ulaşabilmek için Bakanlığımız koordinasyonunda, "Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu"nu oluşturacağız." dedi...

Selçuk'ta Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurulacak!

2. Turizm Çalıştayı'nda tüm katılımcıların ortak kararı ile Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurma kararı alındı. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, çalıştaylar ve alınan kararlarla ilçenin geleceğine yönelik somut adımlar atılacağını söyle

Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor!

Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor. Rusya Seyehat Acentaları Birliği Başkanı olan Gavrilov " Genel olarak önümüzdeki sezon Türkiye'ye olan talepte düşüş beklemiyoruz " dedi.

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

Rus turistleri kaybetmemek için fiyatlara zam yapılmamalı!

Rusya’da krizin Türk turizmini fazla vurması beklenmezken GTD Başkanı Bağcı, sektöre çağrıda bulundu: “Rus dostlarımızı yalnız bırakmayalım, fiyatlara zam yapmayalım.”..

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Ankara sağlık turizmi pazarı haline gelecek!

Kızılcahamam ve Haymana'daki tesislerin sağlık turizmi açısından önemini vurgulayan Dünya Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Taşdemir, "Yatırımlarla Ankara'yı sağlık turizmi pazarı haline getirebiliriz" dedi.

Rus turist sayısı 2015'te yüzde 35 düşecek!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Rus Rublesi'ndeki düşüşün iç piyasada etkisinin büyük olacağını söyledi...

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi!

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci " Sağlık turizmini geleceğin en önemli ekonomik sektörlerinden birisi olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum " dedi.

rus turizmi Haberi

rus turizmi

Bu sıkıntının istihdamın yüzde 16’sını sağlayan turizm sektörünü derinden etkileyeceği ve sektörde işsizliğin artacağı da sektörün öngörüleri arasında. Öte yandan, Rusya’dan turist gelişini teşvik etmek amacıyla alınan önlemlere konaklama sektörünün dahil olmamasına otelcilerden büyük tepki var. 


Sektörde istihdam yüzde 25-30 azalacak 


Rusya’da Kış Olimpiyatları nedeniyle Kırım ve Soçi bölgelerinde büyük yatırımlar gerçekleştirerek, birçok otel yapıldığını anımsatan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, “Bu nedenle Rusya’da iç turizm teşvik ediliyor. Biz de bu eğilimi yakından izliyoruz. Kuşkusuz bunun Türkiye’ye yansımaları da olacak” dedi. Rusya’dan gelecek turist sayısında yüzde 25-30 azalmanın Türkiye’de başta konaklama, yiyecek-içecek olmak üzere tüm sektörleri olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Hacısüleyman, şunları kaydetti: “Rusya’daki ekonomik kriz sadece bu ülkeyi...