25 / 04 / 2024

Rusya doğalgaz

Rusya doğalgaz

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, "hasım ülkelere" doğalgaz satışını sadece ruble üzerinden yapmaya başlayacaklarını açıkladı. Bu açıklama yabancı ülkelerin Rus varlıklarını dondurmasının ardından geldi.

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Rusya'dan ilk doğalgaz sevkiyatı Aralık 2016'da!

Gazprom geçen yıl AB ile anlaşmazlık nedeniyle Güney Akım hattından vazgeçmiş ve Ukrayna topraklarını kullanmadan Türkiye'ye yılda 63 milyar metreküp taşıyacak yeni bir hat inşa edeceğini açıklamıştı.

Doğalgaz anlaşması imzalandı! Gazımız kesilmeyecek!

Türkiye’nin İstanbul’un da dahil olduğu batı bölgelerini yakından etkileyecek doğalgaz anlaşması imzalandı. Rusya, Ukrayna’ya giden doğalgazın vanasını açacak. Böylece Türkiye kışın başladığı bugünlerde doğalgaz krizine girmekten kurtulacak.

Rusya ile gaz ticaretinde önemli noktaya gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki gaz ticaretinde önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, doğalgaz alımını 30 milyar metreküplere taşınmasının hedeflendiğini belirtti.

Rusya'nın doğalgaz şirketi Gazprom'un karı yüzde 41 azaldı!

Gazprom'dan yapılan açıklamada, uluslararası finansal raporlama standartlarına göre de şirketin karının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 gerileyerek 6,19 milyar dolar olduğu belirtildi.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Ukrayna-Rusya savaşı Avrupa’da ki doğalgaz sorununu derinleştiriyor. Belçika Enerji Bakanı, gaz fiyatlarında ki artışlara dikkat çekti…

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artış! Doğalgaz kesintisi mi yaşanacak? İşte detaylar!

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artışlar devam ediyor. Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana doğalgaz ve kömür fiyatları rekor kırdı. İşte detaylar!

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabilir

Bu kış doğalgaz vatandaşı yakacak, kriz derinleşiyor

Rusya’nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa bölgesine gönderdiği gaz miktarını bugün itibarıyla kapasitenin yüzde 40’ından yüzde 20’sine çekeceğini açıklamasıyla fiyatlar piyasada hızla arttı. Böylece Avrupa’da doğalgaz krizinde bugün yeni bir aşamaya geçildi. 

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Putin doğalgaz planını duyurdu: Doğalgaz fiyatları uçtu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri ve AB'ye gerçekleştirilen mal tedariğinde ödemenin dolar ya da Euro üzerinden almanın anlam taşımadığına vurgu yaptı ve “Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Isı pompasıyla doğalgaz faturaları düşecek! İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ülke Rus gazına olan bağımlılıklarını sorgulamaya ve doğalgaz yerine ne kullanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu duruma alternatif ısı pompaları olabilir mi? Peki ısı pompası nedir, fiyatları ne kadar? İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi...

Doğalgaz fiyatı 2 bin Euro’yu geçti! Savaşla rekor geldi!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasının ardından Batılı ülkeler pek çok yaptırım uygulamasıyla beraber doğalgaz rekor kırdı.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 60 arttı!

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş  sebebiyle Avrupa'da doğalgazın megavatsaat fiyatı bugün yaklaşık yüzde 60 artış göstererek 194 euro oldu.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 27 arttı!

Rusya'nın Donbass operasyonunun 6. gününde sürmesi sebebiyle doğalgaz fiyatları arttı. Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün yüzde 27 artış gösterdi.

Rusya doğalgaz Haberi

Rusya doğalgaz


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, "Rusya, elbette daha önce imzalanan sözleşmelerde sabitlenmiş olan hacim ve fiyatlara uygun olarak doğalgaz tedarikini sürdürecek. Ödemelerdeki değişiklikler sadece Rus rublesine çevrilecek para birimini etkileyecek" diye konuştu. 

Putin, hükümetin ve merkez bankasının bu ödemelerin Rus para birimine nasıl geçirileceği konusunda bir çözüm bulması için bir hafta süresi olduğunu da sözlerine ekledi. 

Rusya Cumhurbaşkanı ayrıca, devlet enerji şirketi Gazprom’a, sözleşmelerde ilgili değişiklikleri yapması için talimat verileceğini de ifade etti. 

Amerikanınsesi'nde yer alan habere göre; 27 Ocak’a kadar Gazprom'un Avrupa'ya ve diğer ülkelere doğalgaz satışlarının yaklaşık yüzde 58’i öncelikle euro cinsinden yapıldı. 

Putin, "Yurtiçi döviz piyasasında Rus rublesi almak da dahil tüm yabancı alıcılar için anlaşılır ve şeffaf bir ödeme yapma prosedürü oluşturulmalı" dedi. 

Rusya’nın 7 Mart’ta onayladığı hasım ülkeler...