25 / 04 / 2024

rusya ekonomisi

rusya ekonomisi

Rus rublesi, dolar karşısında kısa süreliğine 79'a gerilerken, kısa süre içerisinde tekrar 77 seviyesinin altına geldi.

Rus piyasalarında kayıplar artarak devam ediyor!

Yeni tip koronavirüs salgını ve petrol fiyatlarında devam eden aşağı yönlü baskı nedeniyle Rus rublesi ve borsasındaki düşüş bu haftanın ilk gününde devam ediyor.

Petrol savaşına giren Rusya'yı ekonomide zor bir yıl bekliyor!

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Rus ekonomisi için 2020’nin negatif yönlü baskılarla geçmesi bekleniyor.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Koton, Rusya'da 8 mağazanın yatırımını durdurdu!

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Rusya’nın girdiği krizde Ruslar önce alışverişi kestiler ama enflasyon korkusu ile tekrar alışverişe başladılar. 10 sene sonra Koton için Türk pazarından daha yüksek bir hacme ulaşacağını öngörüyorum' dedi.

Antalya turizmi Rusya ekonomisinden etkilenecek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya'yı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Budak, Ekim ayında Rusya ekonomisinin daha da gerilediğini söyledi.

Fitch: Rusya’daki riskler artıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, rublede son zamanlarda yaşanan oynaklığın ve sert bir şekilde artırılan faiz oranlarının, 2015 yılı için Rusya ekonomisine ilişkin riskleri artırdığını açıkladı.

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve de mali istikrara karşı riskler nedeni ile faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

Türk müteahhitlere uyarı: Rusya'yı bırakmayın Çin kapar!

Ekonomisi zor günler geçiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov ülkesinde birinci sırada olan Türk müteahhitlik şirketlerine Rusya'yı bırakmayın çağrısı yaptı. Büyükelçi, "2 yıl dayanın" mesajı verdi.

Altensis Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor!

Altensis, Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek Pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor...

Flormar Rusya'da iki mağaza açtı!

Hızlı büyümesiyle tüm dünyanın dikkatini çeken kozmetik markası Flormar, yurtdışı mağazacılık atılımını Rusya ile sürdürüyor. Flormar’ın Rusya’daki iki monobrand mağazası St. Petersburg’da London Mall ve Pearl Plaza’da açıldı...

Anadolu Cam ve Şişecam Rusya'daki ortaklarına kredi garantörü oldu!

Anadolu Cam Sanayii A.Ş ve Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş, Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarının aldığı 12,5 Milyon USD eşdeğeri 3 yıl vadeli 417,5 Milyon Ruble kredi için garantör oldu...

Rixos Rusya’da ilk otelini açıyor!

Lüks otelciliğin en önemli markalarından Rixos, Rusya’daki ilk otelini Soçi’de açmaya hazırlanıyor. 2014 Kış Olimpiyatları öncesi hizmete girecek olan Krasnaya Polyana Sochi, Rixos’un Rusya’daki ilk oteli olacak...

Rusya'nın başkenti Moskova'da ters ev inşa edildi!

Rusya' nın başkenti Moskova' da sergilenen çatısı zemin, zemini tavan olan " ters ev " e gelen ziyaretçiler, keyifli anlar yaşarken, bir anlık algılama sorunuyla karşılaşıyor...

Şişecam ve Paşabahçe, Rusya'daki ortağı için kredi garantörü oldu!

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş ile Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş, Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren bağlı ortaklığı OOO Posuda şirketinin HSBC Bank (RR) LLC'den aldığı kredi için garantör olduğunu açıkladı...

rusya ekonomisi Haberi

rusya ekonomisi

Yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) ve petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesiyle Rus rublesi ve borsasındaki kayıplar devam ediyor.

Koronavirüs salgınına ilişkin küresel ekonomiye dair risklerin devam etmesi ve petrol fiyatlarının tekrar düşmesiyle Rus rublesi, dolar karşısında yüzde 2 değer kaybederek 76,9 seviyesine, avro karşısında da yüzde 2,1 düşerek 84,7'ye geriledi.

Ruble, açılışta dolar karşısında kısa bir süreliğine 79 seviyesine kadar geldi. Moskova Borsası (MICEX), günün ilk yarısında yüzde 1,7 değer kaybederek 2.182 puana düşerken, RTS endeksi yüzde 4,3'ün üzerinde düşerek Ağustos 2016'dan bu yana ilk defa 894 puana kadar geriledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Rusya Merkez Bankası, yaptığı açıklamada, piyasalardaki dalgalanmaları hafifletmek için 5,5 milyar ruble değerinde döviz satışı gerçekleştirdiğini duyurdu. Analistler, koronavirüs salgınına dair endişelerin artması üzerine yatırımcıların risk...