24 / 04 / 2024

Rusya inşaat

Rusya inşaat

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

Çeçenya'da inşaat sektörü hareketlendi!

Son beş yılda Çeçenya'da yaklaşık üç milyon metre kare konutun hizmete verildiğini hatırlatan Kadirov, "2015 sonuçlarına göre, Rusya İnşaat Bakanlığının koyduğu hedefin iki kat üzerine çıktık" diye yazdı.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketler listesi genişletti!

Rusya Hükümeti, Türk vatandaşlarını işe alabilecek şirketler listesini genişletti. Kararnamede, belirlenen projelerde Türk işçi çalıştırmasına izin verilen şirketlere, Rönenans İnşaat, Gama, Limak, IC İçtaş gibi bazı şirketler de eklendi.

Türk müteahhitlerin Rusya sıkıntısı!

Türk müteahhitlik firmaları en büyük pazarları Rusya'da yeni iş alamaz duruma geldi. Sadece mevcut projeleri sürdüren müteahhitlerin, Rusya nedeniyle 4-5 milyar dolarlık kayıp yaşaması olası...

Putin'in öfkesi Rusya'daki Türkleri endişelendiriyor!

Rus uçağının düşürüldüğü 24 Kasım'dan beri bıçak sırtında yaşayan Rusya'daki Türkler giderek daha fazla endişe hissediliyor. Putin basın toplantısında konuştukça, Rusya'daki Türkler arasında umutlar azaldı

Rusya, Türk müteahhitlerin en büyük pazarını oluşturuyor!

Rusya'nın çeşitli sektörlere dönük açıkladığı yaptırım kararlarının ardından tüm gözler müteahhitlik sektörüne çevrildi. Çünkü, yüzde 19.4'lük pay ile Rusya Türk müteahhitlerin en büyük pazarını oluşturuyor.

Rusya inşaatta yabancı işçi çalıştırma oranını sınırlandıracak!

12 milyon göçmenin çalıştığı Rusya, yabancı işçiye sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanlığı, inşaatta yabancı işçi oranını yüzde 65'le sınırlamak için teklif sundu.

12 milyar dolarlık 'finans kuleleri' boş bekliyor!

Ekonomik krizle boğuşan Rusya'da yatırımlar azaldı. Başkent Moskova'da sıra sıra dizilen devasa kulelerle 'finans merkezi' olarak lanse edilen bölgede şimdilerde adeta in cin top oynuyor...

Türk inşaatçılar Rusya'da fırsat yaratabilir!

Rusya'da faaliyet gösteren Türk iş adamları, ülkedeki ekonomik krizi avantaja dönüştürmenin yollarını arıyor. Uzakdoğu ülkelerine ait inşaat firmaları Türk iş adamları için ciddi tehlike oluşturuyor.

Türk müteahhitlere uyarı: Rusya'yı bırakmayın Çin kapar!

Ekonomisi zor günler geçiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov ülkesinde birinci sırada olan Türk müteahhitlik şirketlerine Rusya'yı bırakmayın çağrısı yaptı. Büyükelçi, "2 yıl dayanın" mesajı verdi.

Rusya’da inşaatlar askıya alınır!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Rusya krizinin müteahhitlik sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, Türk inşaat şirketlerinin bölgedeki projelerini askıya alma ihtimali bulunduğundan söz etti.

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat sektöründe büyük fırtına! Demir fiyatları uçtu!

Geçen hafta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı altın ve döviz piyasasını olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Geçen hafta demirin tonu savaşın etkisi ile yükselişe geçerek 12 bin 900 lira olmuştu. Peki bugün demir fiyatları kaç lira? Kütük ve hurda fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilenler...

Türk inşaat şirketlerine Rusya'daki projelere yatırım çağrısı!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türkiye'den yeni inşaat şirketlerini Rusya'daki projelere çekmeye ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. 

Rusya'da inşaat malzemelerinin fiyatları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

Ant Yapı Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli proje hayata geçiren,Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri arasında yer alanAnt Yapı, Rusya’nın Yakutistan Bölgesi’nin Mirny şehrinde yeni bir havalimanı inşaatına başladı.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

Rusya’da inşaat sektörüne yeni kolaylıklar geliyor!

Rusya'da inşaat sürecindeki zorunlu prosedürlerin yarı yarıya azaltılması talep edildi. Prosedür sayısının 3 bin 800’e düşürülmesine ilişkin tavsiye, Rusya İnşaat Bakanlığı tarafından hükümete sunuldu.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Türk inşaat şirketlerinden Almanya'ya akın!

Türk inşaat firmaları, Almanya'da yüzlerce limited şirket kurdu. Arsa veya eski evleri alıp yeni lüks konutlar inşa ediyorlar. Bir zamanlar Rusya'ya yapılan akına benzeyen yeni yatırım fırsatında, iyi Almanca bilen emlak sektöründe tecrübeli Türk gençleri aranıyor.

Rusya inşaat Haberi

Rusya inşaat

Rusya’da evlerin dekorasyonunda kullanılan yapı malzemelerin fiyatları son bir senede sert artış kaydedildi. Türk Rus'ta yer alan habere göre; bu malzemelerinin fiyatları 2021 Ağustos'ta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 3,1 kat yükseldi. 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, sezonluk etkiler sebebiyle inşaat malzemelerinin fiyatlarında yükselişler olduğunu duyurdu. Bu sene metal ve metal içerikli, polimer içerikli ve bitüm içerikli yapı malzemelerin üretildiği ham madde fiyatlarında yükseliş yaşandığı ifade edildi. 

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova ise “İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” açıklamasında bulundu.

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Rusya'da emlak kira kazancı...