29 / 03 / 2024

rusya projeleri

rusya projeleri

Rusya ile son dönemde gelişen siyasi ilişkiler Türk şirketlerinin de önünü açtı. ESTA, 100 milyon dolarlık fabrika işi alırken, Yıldızlar Entegre, ülkede dev bir tesis kuruyor. 

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Rusya Mısır'da nükleer santral inşa edecek!

Rusya ve Mısır arasında nükleer santral anlaşması imzaladı. Mısır, topraklarında inşa edeceği ilk nükleer santral için Rusya ile hükümetlerarası anlaşma imzaladı.

Rusya'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

RUSYA'nın 20 milyar dolara Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santralle ilgili takvim planlandığı şekilde ilerliyor. Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığımın bir iki hafta içinde ÇED raporuna onay vermesinin ardından inşa aşamasına geçilecek.

Rönesans İnşaat, Rusya’da endüstriyel park kuruyor!

Rönesans Holding’e bağlı Rönesans İnşaat, 80 milyon dolar yatırımla Rusya’da endüstriyel park kuruyor. Rönesans İnşaat’ın üstlendiği St. Petersburg Kola Endüstriyel Park Projesi’nin temeli törenle atıldı.

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Rusya'da Kovid-19'la inşaat sektöründe ne değişti?

Rusya’da Kovid-19 salgını sonrası başlayan kriz ve kısıtlamalar, gayrimenkul yatırımcısı şirketlerinin yeni projeleri rafa kaldırmasına sebep oluyor. Alışveriş merkezi projelerinden vazgeçen bazı şirketler, konut inşaatına yöneldi.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Rusya'da emlak yatırımlarına Kovid-19 freni!

Koronavirüs Rusya'da emlak yatırımlarının ertelenmesine sebep oluyor. Şirketlerin çoğu projeleri erteliyor ya da tamamen vazgeçiyor...

Rusya’da konut projeleri azaldı!

Rusya’da inşaat sektöründe finansman modelinin değişmesinin ardından konut projelerinde düşüş yaşandı. 2020 yılında inşaat halinde olan konut projelerinin toplam alanının 107,5 milyon metrekare olduğu belirtildi.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeleri!

Ant Yapı Rusya'da bugüne kadar bir çok projeye imza attı. İşte Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeler...

Türk müteahhitlerin Rusya sıkıntısı!

Türk müteahhitlik firmaları en büyük pazarları Rusya'da yeni iş alamaz duruma geldi. Sadece mevcut projeleri sürdüren müteahhitlerin, Rusya nedeniyle 4-5 milyar dolarlık kayıp yaşaması olası...

Rusya'nın Türk inşaat işçilerini göndermesi projeleri etkilemeyecek!

Rusya İnşaat Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayladığı karar uyarınca, Türk işçilerin ülkede istihdam edilmemesinin yapım aşamasındaki projeleri etkilemeyeceğini açıkladı.

Çağdaş Holding'in projeleri Domexpo'da ilgi gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Domexpo'ya katılan Çağdaş Holding'in yeni projeleri ilgi gördü.

Rusya inşaat sektörü üyeleri İstanbul'daki projeleri gezdi!

GYODER ve Rusya inşaat sektörünün muadil derneği olan RGMD arasında, geçtiğimiz eylülde imzalanan iş birliği sözleşmesi çerçevesinde RGMD Derneği üyelerinden oluşan 20 kişilik bir heyet İstanbul'a geldi.

GYODER Rusya'nın gayrimenkul yöneticilerini ağırladı!

Rusya Gayrimenkul Geliştiricileri ve Yöneticileri Derneği (RGMD), İstanbul’da GYODER tarafından ağırlandı. Ziyarette Rus Heyet, bazı projeleri yerinde gördü, uygulamaları inceledi...

rusya projeleri Haberi

rusya projeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tarihi ilişkiler karşılıklı olarak milyonlarca dolarlık yeni yatırımların önünü açmasını sağladı. 

Sabah Gazetesi'nden İbrahim Acar'ın haberine göre; Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının Rusya'ya verilmesiyle başlayan sıcak temas, Türk Akımı ve son olarak imzalanan S400 anlaşmasıyla zirveyi görmüş oldu. İki ülke arasındaki bu yakınlaşma nedeniyle Rusya'da doğrudan yatırımı 8 milyar doları bulunan 3 bin civarındaki Türk firması, ülkede önemli ihaleleri kazanarak, yatırım izinleri almaya başladı.

ÜLKEYİ İNŞA EDİYORUZ

ESTA Construction, Mercedes Benz'in Rusya'daki 100 milyon dolarlık ilk ve tek fabrika ihalesini kazandı. Yıldızlar Entegre, gelişen ilişkiler sonrasında bin kişiye istihdam sağlayacak MDF fabrikasının yatırım iznini aldı. Atlasglobal ise ülkeden en çok turist taşıyan şirket oldu. Rönesans Holding de, ülkede taahhüt ve inşaat alanında...