24 / 04 / 2024

Rusya suriye havalimanı

Rusya suriye havalimanı

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.

Moskova Sheremetyevo Havalimanı’na Rönesans İnşaat imzası!

Moskova Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı B ve C terminallerinin yapımını üstlenen Rönesans İnşaat, Rusya’nın en büyük havalimanı olan Sheremetyevo’nun 1 No’lu pistini 10 ay gibi rekor bir zamanda yeniledi.

Ant Yapı Rusya'da yeni bir havalimanı daha inşa edecek!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Rusya’da Sibirya Bölgesi’nin en büyük kenti Novosibirsk’te bulunan uluslararası Tolmaçevo Havaalanı’nın inşaatına başladı.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

Sani Şener: Dünyanın havalimanı projeleriyle ilgileniyoruz!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Amerika, Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın her yerindeki havalimanı projeleriyle ilgilendiklerini, ihalelere davet aldıklarını söyledi.

Tartus Limanı 49 yıllığına Rusya'ya kiralanacak!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi parlamentosu, Tartus  Limanı'nın 49 yıllığına Rusya'ya kiralanmasını öngören anlaşma tasarısını kabul etti.

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.

Zaharova: ABD'lilerin çıktığı topraklar, Suriye hükümetine devredilmeli!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada Suriye'den çekilen ABD'li askerlerden boşalan toprakların Şam'ın kontrolüne bırakılması gerektiğini söyledi.

Ant Yapı, Domodedovo Havalimanı’nın inşaatını bitirdi!

Rusya inşaat sektörünün önemli oyuncularından Ant Yapı, ülkenin ilk özel havalimanı Domodedovo’nun inşaatını bitirdi. 700 milyon dolarlık yatırım ülkenin en büyük ikinci havalimanı...

Ant Yapı rotasını Rusya'ya çevirdi!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmaları arasında gösterilen Ant Yapı, yönünü Rusya'ya çevirdi. Ant Yapı, Rusya’nın ikinci büyük havalimanı Domodedovo'yu tamamladı. Proje ihale için gün sayıyor.

Rusya Kırım’da askeri havalimanı inşa etti!

Rusya askerleri Kırım’da askeri yatırımlara devam ediyor. Rusya, Ukrayna ile arasında krize neden olan Kırım’da askeri havalimanı inşa etti.

Suriye'nin inşası için 500 milyar dolarlık süreç!

Doğuda Rusya, İran ve Çin ile Batı'da ABD ile Avrupa'nın karşı karşıya geldiği Suriye'de 7. yaşını dolduran savaş geride büyük bir yıkım bıraktı. Ülkenin ilk etapta 500 milyar doları bulması beklenen yeniden inşası yapılacak. 

Rusya suriye havalimanı Haberi

Rusya suriye havalimanı

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, 13-14 Aralık tarihlerinde düzenlenen hükümetler arası komisyonun toplantısında Rus ve Suriyeli heyetlerin yaklaşık 30 yatırım projesini başlatmak için protokol ve ikili anlaşmalara imza attıklarını, anlaşmalara göre söz konusu projelerin 2019-2021 döneminde hayata geçirilmesinin planladığını ifade etti.

Sputniknews'ta yer alan habere göre, projelerden 8 tanesinin sanayi sektörüyle ilgili olduğunu ifade eden Sabuni, "Bu projelerin en önemlisi, Hama'daki otomobil lastiği fabrikasının restorasyonu ve Halep'in Selamiye kentinde yeni çimento fabrikasının inşaatını kapsayan projeler" şeklinde konuştu.

Projelerin arasında sanayi alanında 2 profesyonel eğitim kurumu, bilimsel araştırmaları güçlendirme, su kaynakları ve gıda üretimi kurumlarının bulunduğunu ifade eden dikkat çeken bürokrat, 7 konut projesinin de gündemde olduğu açıkladı.

"Sağlık sektöründe de 2 proje var, bunların en önemlisi Rus-Suriye ortak...