25 / 04 / 2024

rusya yatırımları

rusya yatırımları

Rusya ile son dönemde gelişen siyasi ilişkiler Türk şirketlerinin de önünü açtı. ESTA, 100 milyon dolarlık fabrika işi alırken, Yıldızlar Entegre, ülkede dev bir tesis kuruyor. 

Rusya'yla 100 milyar dolarlık hedefe 2019'da ulaşırız!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin arasında önceki gün St. Petersburg'da gerçekleştirilen görüşmenin ardından iki ülke arasındaki yatırımların hız kazanması bekleniyor.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Rusya Mısır'da nükleer santral inşa edecek!

Rusya ve Mısır arasında nükleer santral anlaşması imzaladı. Mısır, topraklarında inşa edeceği ilk nükleer santral için Rusya ile hükümetlerarası anlaşma imzaladı.

Rusya'da konut sahibi olmak kolaylaştı!

Ukrayna kriziyle başlayan yaptırımlar Rusya'yı ekonomik olarak kısmen zorlasa da ülkeye faydalı da oluyor. Turizmde Rusya'nın cazibesi kriz öncesine göre artarken, ülkede konut sahibi olmak kolaylaştı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Akfen Gayrimenkul, Akfen GYO'nun Rusya'daki ve Hollanda'daki yatırımlarının ortağı oldu!

Akfen Gayrimenkul'ün Hollanda'da mukim bağlı ortaklıkları olan ve Rusya'da bulunan yatırımlarının maliyetlerin azaltılması için Rusya'daki yatırımları direkt olarak Akfen Gayrimenkul'ün ortaklığı haline getirildi.

Rusya'da emlak yatırımlarına Kovid-19 freni!

Koronavirüs Rusya'da emlak yatırımlarının ertelenmesine sebep oluyor. Şirketlerin çoğu projeleri erteliyor ya da tamamen vazgeçiyor...

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı!

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı ABD’li uzmanlara göre, Rusya'daki gayrimenkul yatırımlarının yıllık 59 milyar ruble ile yüzde 3 oranında azaldığı kaydedildi...

Rusya ABD devlet tahvillerine yatırımlarını azalttı!

Rusya, Aralık 2019’da ABD tahvillerine yönelik yatırımlarını bir buçuk milyar dolar azaltarak 9.974 milyar dolara düşürdü.

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov yaptığı açıklamada “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Amacımız yatırımların önünü açmak” diye konuştu.

Türkler Rusya yatırımlarında agresif adımlar atmalı!

Türk işadamlarına seslenen Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Rusya’daki yeni bölgelerin keşfedilmesini ve yatırımlar için daha agresif adımlar atılmasını istedi.

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki yatırımlarını raftan indirecek!

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'deki otel yatırımları yüzde 26 azaldı!

Rusya krizi ve güvenlik endişeleri turizmi vururken otel yatırımları da sert geriledi. TUROB’a göre projelerin dörtte biri iptal edilirken otel yatırımları yüzde 26 azaldı.

Ruslar'ın Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları durmadı!

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilim, Rusların Türkiye'de yaptığı gayrimenkul yatırımlarına yansımadı. 1A Plus Yönetim Kurulu Başkanı Sevimli: "Krizden emlak sektörü etkilenmedi. Rusların 'Türkiye ilgisi' devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin en önemli yatırımlarında Japonya ipi göğüsledi!

Türkiye’nin dev yatırımlarında Çin işi-Japon işi dönemi başladı. Türkiye’nen önemli yatırımlarında Japonya ipi göğüslerken, ardından Çin geliyor. Rusya da son dönemde Türkiye’ye yoğun ilgi gösterenlerden...

rusya yatırımları Haberi

rusya yatırımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tarihi ilişkiler karşılıklı olarak milyonlarca dolarlık yeni yatırımların önünü açmasını sağladı. 

Sabah Gazetesi'nden İbrahim Acar'ın haberine göre; Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının Rusya'ya verilmesiyle başlayan sıcak temas, Türk Akımı ve son olarak imzalanan S400 anlaşmasıyla zirveyi görmüş oldu. İki ülke arasındaki bu yakınlaşma nedeniyle Rusya'da doğrudan yatırımı 8 milyar doları bulunan 3 bin civarındaki Türk firması, ülkede önemli ihaleleri kazanarak, yatırım izinleri almaya başladı.

ÜLKEYİ İNŞA EDİYORUZ

ESTA Construction, Mercedes Benz'in Rusya'daki 100 milyon dolarlık ilk ve tek fabrika ihalesini kazandı. Yıldızlar Entegre, gelişen ilişkiler sonrasında bin kişiye istihdam sağlayacak MDF fabrikasının yatırım iznini aldı. Atlasglobal ise ülkeden en çok turist taşıyan şirket oldu. Rönesans Holding de, ülkede taahhüt ve inşaat alanında...