20 / 04 / 2024

Rusyada yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri

Rusyada yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri

Adı açıklanmayan resmi bir Rus yetkilisine dayandırılan bilgiye göre Türk inşaat şirketleri ancak Ruslarla ortak şirket kurup, bu şirkette en fazla yüzde 25 hissedar olarak faaliyetlerini yürütebilecekler.

Vladimir Putin, Türkiye'ye karşı yeni yaptırım planını imzaladı!

Rusya Başbakan Yardımcısı,Rusya hükümetinin Türkiye’ye yönelik daha önce uygulamaya koyduğu turizmde kısıtlama, Türkiye’den tarım ürünleri ithalatı yasağı,işçi kısıtlaması ve vizeli rejim yanı sıra yeni yaptırımlar hazırladı. Putin'in kararları imzaladı.

Rusya'da yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri listelendi!

RUSYA Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, 1 Ocak'tan itibaren işçi istihdamı konusunda yaptırım uygulanmamasına karar verilen Türk inşaat şirketlerinin listesinin belirlendiğini açıkladı.

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Seçimde uyulması gereken kurallar ve yasaklar! Bu kişilere yaptırım uygulanacak!

Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmesine sayılı saatler kala bir çok kişi, seçim günü uygulanacak yasakları araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Doktor randevusuna gitmeyenler dikkat! Sağlık Bakanlığı hangi yaptırımı uygulayacak?

MHRS randevu sisteminden randevu almasına rağmen gitmeyenlerin sağlık sisteminde aksama oluşturması ve başka hastaların ihtiyacı olan tedaviyi almasını engellemesi Sağlık Bakanlığı’nı hareket geçirdi. MHRS randevusuna gitmeyenlere hangi yaptırım uygulanacak?

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi.

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına dahil olan 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı!

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kurulduğu tarihten bu yana toplamda 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak amacıyla kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

ABD İran'la iş bağlantılı o şirketlere ve isimlere yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın petrokimya ürünlerinin ihracatında rol oynayan iki şirketin Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) paravan şirketlerine yaptırım uyguladı.

Rusyada yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri Haberi

Rusyada yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri

Rus hükümeti, bazı Türk şirketlerinin yaptırım kararlarından muaf tutulmasına yönelik tasarı yayınladı.


Rus hükümetinin resmi sitesinde yayınlanan tasarıya göre, başta sebze ve meyve ithalatına yönelik ambargolar olmak üzere bazı sektörlerde Türk şirketlerinin ticaretlerine devam edebilmelerini sağlayacak  kurallar belirlenecek.


Türkiye’den ithal edilen ürünlere yönelik uygulanan ambargonun ülkede hali hazırda yüksek seyreden enflasyon oranlarına yukarı yönlü baskı oluşturması nedeniyle alınan bu karar, Türk vatandaşı olan veya Türk vatandaşları tarafından kontrol edilen şirketlerin ve bazı Türk ürünlerinin Rus hükümetinin yürürlüğe koyduğu yaptırımlara dahil edilmemesine imkan tanıyacak.


Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı da, Sberbank ve bazı şirketlerin Türkiye’ye yönelik yaptırımların kapsamı dışında tutulması talebiyle başvuruda bulunduklarını açıkladı.


Kararın yürürlüğe girmesi durumunda, yaptırım nedeniyle ülkeye sokulmayan ürünlerin yeri ekonomik açıdan doldurulamaz ise bu ürünlere yönelik ambargo esnetilebilecek.


Rus Kommersant gazetesinde...