26 / 04 / 2024

rusyanın türkiye yaptırımları

rusyanın türkiye yaptırımları

Rusya Başbakan Yardımcısı,Rusya hükümetinin Türkiye’ye yönelik daha önce uygulamaya koyduğu turizmde kısıtlama, Türkiye’den tarım ürünleri ithalatı yasağı,işçi kısıtlaması ve vizeli rejim yanı sıra yeni yaptırımlar hazırladı. Putin'in kararları imzaladı.

Rusya inşaatta ve turizmde yeni yaptırım hazırlığında!

İki ülke arasında derinleşen krizde Türk iş dünyası için oldukça kritik bir haftaya girildi. Bir taraftan Rusya'nın Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımların netleşmesi beklenirken, Putin'in turizm ve inşaata yönelik yeni yaptırımlar istediği belirtiliyor...

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! Hazır beton fiyatlarında indirim uygulanacak...

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), enflasyonla mücadele kapsamında hazır beton satış rakamında yüzde 5 oranında indirim uygulayacağını açıkladı. İşte haberin merak edilen detayları...

Türkiye Hazır Beton Birliğinden indirim kampanyasına destek! Birliye üye kuruluşlar yüzde 5 indirim yapacak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) yaptığı son dakika açıklamasında "Cumhuriyetimizin 100. yılında halkımızın ve devletimizin yanındayız" başlıklı fiyat indirme kampanyasına destek verdiğini açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

rusyanın türkiye yaptırımları Haberi

rusyanın türkiye yaptırımları

Rusya’nın “Russia-24” televizyon kanalında konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, “Bizim amacımız Türkiye ile tüm ilişkileri koparmak değil. Rusya hükümeti böyle bir amaç gütmüyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de tarif ettiği gibi Türkiye’nin duruma uygun davranışlarda bulunmaya başlayana kadar yaptırımlar kademeli olarak arttırılacak. Bu yüzden Türkiye’ye yönelik Başbakan Dmtiriy Medvedev’in talimatıyla yeni alanları kapsayan yaptırımlar üzerinde çalışmalar yapılıyor” dedi.


Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç, yaptırımların daha da sertleştirilmesi anlamına gelen yeni paketin hangi alanların kapsayacağını söylemedi.


Moskova’daki siyasi gözlemciler Rusya’nın şu ana kadar el almadığı sadece enerji sektörünün kaldığına tedirginlikle işaret ediyor.


PUTİN İMZALADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Kasım 2015 tarihli Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımları içeren kararnamede yer alan uygulamaların genişletilmesine yönelik kararnameyi imzaladı.


 Kremlin'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya'da, Türkiye...