29 / 03 / 2024

rutubetli binaların tehlikesi nedir 

rutubetli binaların tehlikesi nedir 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, binalarında rutubet bulunan vatandaşları uyardı. Rutubet olan binaların temelden su aldığını söyleyen Şahin bu binaların test edilmesi gerektiğini söyledi. 

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

Binaların yangından korunmasına ilişkin mevzuatta iyileştirmeler!

evre ve Şehircilik Bakanlığı, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliği, sektördeki tecrübe ve teknolojik gelişmelere cevap verebilecek şekilde revize ediyor

Van depreminde hasar gören binaların yıkımları devam ediyor!

Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından kentin farklı noktalarında hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bursa Nilüfer'de binaların yüzde 84'ü riskli!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Mustafa Bozbey: "Bölgede yapılan deprem analizlerine göre, binaların yüzde 16’sı güvenli, 84’ü risk taşımakta." dedi.

Trabzon'da kamulaştırılan binaların yıkımı başladı!

Sağlık alanı olarak kamulaştırılan yerin Fatih Devlet Hastane’nin büyütülmesi projesinde kullanılacağı,Trabzon Fatih Devlet Hastanesi yanında bulunan ve bir süre önce kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı.

Türkiye'deki kamunun kiraladığı binaların toplam bedeli 453 milyon TL!

Maliye Bakanı Şimşek: "Türkiye'nin tamamında kamunun kiraladığı binaların toplam bedeli 453 milyon lira, bütçenin binde 1'i bile değil. Bunun 100 milyon liradan fazlası öğrenci yurtlarıdır" dedi.

Kocaeli'de D-100’e bakan binaların dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli'nin yaşanabilir, estetik ve kent kimliği kazanmış örnek şehir olması için projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin meydanları ve ana güzergahlarına bakan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Şanlıurfa Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi aynı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor.

Şanlıurfa’da binaların dış cephesi tek tip oluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor. Vatandaşların desteklediği proje kenti yeni bir yüze kavuşturacak.

Bursa'da binaların yapı denetimi yetersiz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, Bursa'nın depreme hazırlıklı olmadığını, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binaların da yapı denetiminin yetersiz olduğunu belirtti.

İzmit'te imar yolundaki binaların yıkım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, imar yolunda kalan ve şehir estetiği açısından görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

rutubetli binaların tehlikesi nedir  Haberi

rutubetli binaların tehlikesi nedir 

Rutubetli binalar insan sağlığının yanı sıra, bina sağlığı konusunda da büyük risk taşıyor. Hürriyet'ten Erdin. Çelikkan'ın haberine Türkiye’de 1998 yılında çıkarılan yönetmelikten önce yapılan tüm binaların gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Rutubet kokan binaların riskli olduğuna dikkat çeken Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

“Binalara girdiğiniz zaman bir rutubet kokusu hissederseniz dikkat edin. Rutubet kokusu varsa o binanın mutlaka testten geçmesi gerekir. Çünkü temelden su alıyor demektir. O demir donatılar erozyona uğramıştır. Rutubet kokusu geliyorsa o binanın demirleri paslanmıştır. Betonu elle dökülen binalar da gözden geçirilmeli. İl bazında en sıkıntılı yer İstanbul. Ülkenin beşte biri İstanbul’da yaşıyor. Boğazı göreyim diye yamaçlara bitişik nizam yapılmış binalar var. Orada Boğaziçi Kanunu olduğu için her binaya dokunamıyorsunuz, yıkamıyorsunuz. Ülke genelinde 1.5 milyon binanın riskli olduğu...