19 / 04 / 2024

şaban baş adana

şaban baş adana

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, 2000 yılında 39 bin kooperatifte 1 milyon 700 bin üye bulunurken, günümüzde kooperatif sayısının 32 bine, üyenin ise 1 milyon 300 bine düştüğünü söyledi.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi başvuruları!

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında toplamda 412 adet konut bulunuyor. Peki, TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ Adana Yüreğir’de 412 konut son başvuru!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adana Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi’nde oturuma hazır, 78’i 2+1 ve 334’ü ise 3+1 planında toplam 412 konutu kura yöntemi ile satışa çıkarıyor.

Gayrimenkul Yatırım Fuarı Adana'da başladı!

Adana Elka Fuarcılık'ın düzenlediği 2. Gayrimenkul Yatırım Fuarı başladı. Elka Fuarcılık tarafından ikinci kez düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fuarı 9 -10 -11 Aralık'ta AdanaHiltonsaOteli'nde gerçekleşecek

Adana Tag Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısı yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, inşaatı devam eden 1550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü bünyesinde yer alacak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yapılacağı arazinin kullanıma açılması için TAG Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısını yeniledi.

Adana Enerjisa Tufanbeyli Meslek Lisesi'nin inşaatı başladı!

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşaatına başlandı.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor. Projede toplamda 269 adet konut bulunuyor.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Konutları teslimleri bugün başladı!

Kentsel dönüşüm olarak inşa edilen projede toplamda 354 adet daire sahiplerini buldu. TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Konutları teslimleri bugün başladı...

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Evleri teslimleri yarın başlıyor!

Toplamda 354 adet konut kentsel dönüşüm olarak inşa edildi. TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Evleri teslim işlemleri yarın başlıyor...

TOKİ Adana Seyhan Barış Konutları başvuru!

TOKİ Adana Seyhan Barış Konutları başvuru işlemleri başladı ve 30 Aralık 2016 gününe kadar devam ediyor. Projede 34 adet daire satışta.

TOKİ Adana Seyhan Barış 1. Etap başvuruları bugün başladı!

Fiyatların 195 bin 285 TL'den başladığı projede 34 adet daire satışta. TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi başvuruları bugün başladı...

Adana Seyhan Barış TOKİ başvuru işlemleri!

Adana Seyhan Barış TOKİ başvuru işlemleri yarın başlayacak. Projede ev fiyatları 195 bin 285 TL'den başlıyor.

Adana Seyhan Barış Mah. 1. Etap Toki başvuruları!

34 adet konutun kurasız olarak satışa çıktığı Adana Seyhan Barış Mah. 1. Etap projesinde başvurular için geri sayım başladı.

TOKİ Adana Seyhan Barış 1. Etap başvurusu 2016!

Fiyatların 195 bin 285 TL'den başladığı projede daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı. İşte TOKİ Adana Seyhan Barış 1. Etap başvurusu 2016...

şaban baş adana Haberi

şaban baş adana


Baş, yaptığı açıklamada, ekonomik ve sosyal hayatın en önemli aktörlerinden biri olan kooperatiflerin zor dönemden geçtiğini, hatta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.


Bunun en somut göstergesinin sürekli geriye gidişi gösteren istatistiki rakamlar olduğunu ifade eden Baş, "2000 yılında 39 bin kooperatifte 1 milyon 700 bin üye vardı. Oysa şimdi kooperatif sayısı 32 bine, üye sayısı da 1 milyon 300 bine düştü" dedi.


Baş, kooperatifleri ilgilendiren ve kaldırılan vergi muafiyetlerinin yeniden sağlanmasını, konut yapı kooperatiflerine üst kuruluşlar aracılığıyla imarlı kentsel arsa ve toplu konut kredisi verilmesini, bu sayede kent ve konut sektöründe etkin hale gelmelerinin sağlanmasını istedi.


Sektörde, TOKİ'nin hakim olduğunu ileri süren Baş, şunları söyledi: "Sektördeki TOKİ tekelleşmesi kırılmalıdır. Çünkü bu durum kooperatiflerin mağduriyetine yol açmıştır.


Ayrıca, kooperatiflerle, yerel yönetimler...