28 / 03 / 2024

sabancı çimsa çimento

sabancı çimsa çimento

Çimsa Çimento, hisse devir sürecinin uzamasının her iki şirketin iş planlarında yarattığı belirsizlik nedeniyle Sançim Bilecik Çimento'yu almak için imzalanan sözleşmenin karşılıklı feshedilmesi için karar alındığını bildirdi.

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Sabancı Holding'den dev satış

Sabancı Holding'in iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde Fabrikalarını 110 milyon Euro bedelle Fernas Şirketler Grubu’na satma kararı aldı. 

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.

Türkiye çimento sektörünün AB destekli ilk projesi Çimsa'dan!

Çimsa'nın toprağın enerjisini kullanarak hayata geçirdiği bir jeotermal harç sistemi olan Geocond, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ilk Horizon 2020 olma özelliğine sahip. 

SabancıDx çimento üretiminde tasarruf sağlayacak!

Dijital ve analitik şirket SabancıDx firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

Yapı malzemelerinde ihracatın şampiyonu Çimsa oldu!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa'nın 9 aylık net satış geliri 1 milyon 632 bin TL, net karını ise 139 milyon TL olarak açıkladı.

Sabancı Holding'ten yurt dışı çimento yatırımları için 87 milyon Euro sermayeli yeni şirket!

Hacı Ömer Sabancı Holding, Hollanda'da yerleşik 87 milyon euro sermayeli yeni bir şirket kurulmasına karar verildiğini açıkladı. 

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

Çimsa, 'Turquality Marka Destek Programı'na alınan ilk şirket oldu!

Türkiye ve dünya çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, çimento sektöründe Turquality Marka Destek Programı'na alınan ilk şirket oldu.

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görev değişiklikleri!

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görevler değişti. Çimsa Genel Müdürlüğü’ne halen Akçansa Genel Müdürü olan Umut Zenar getirildi. Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine ise, Kordsa’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Kanadıkırık atandı. 

Çimsa'dan ilk 6 ayda 972 milyon TL'lik ihracat rekoru!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 6 aylık net satışlarını 972 milyon TL, net karını ise 38 milyon TL'ye taşıdı. Çimsa, 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL'lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sunacak. 

sabancı çimsa çimento Haberi

sabancı çimsa çimento


Çimsa Çimento, hisse devir sürecinin uzamasının her iki şirketin iş planlarında yarattığı belirsizlik nedeniyle Sançim Bilecik Çimento'yu almak için imzalanan sözleşmenin karşılıklı feshedilmesi için karar alındığını bildirdi.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Sançim Bilecik Çimento Madencilik Beton Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 100 hissesini satın almak için yaptığı girişimi sonlandırma kararı aldı. Açıklamaya göre, 15 Temmuz 2014 tarihinde şirket ortakları tarafından imzalanan hisse alım ve satım sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.


KAP'A BİLDİRMİŞTİ


Çimsa Temmuz ayında KAP'a yaptığı açıklamada 220.7 milyon dolara Sançim Bilecik Çimento'yu satın aldığını KAP'a bildirmişti. 


Çimsa Sançim sözleşmesi...