18 / 04 / 2024

SabancıDx çimento üretimi

SabancıDx çimento üretimi

Dijital ve analitik şirket SabancıDx firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

TÜRKÇİMENTO üyelerinin çimento üretimi yılın ilk dört ayında göre yüzde 11,9 azaldı!

TÜRKÇİMENTO üyelerinin toplam çimento üretimi 2022'nin ilk dört ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,9’luk azaldı. İşte detaylar...

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çimento fiyatları uçtu! Çimento sektöründe üretim ve satışlar durma noktasına geldi! 2022 güncel çimento fiyatları...

Çimento sektöründe satışlar ve üretim gerilemeye başladı. Türkçimento üyelerinin toplam çimento üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2'lik düşüş gösterdi. Peki çimento fiyatları ne kadar? 2022 çimento fiyat listesi...

Çimento sektörünün yurt içi satışları yüzde 19 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 yılı Ocak- Temmuz döneminde çimento sektörünün üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17,5 oranında arttı.

Türkiye'nin çimento üretimi ilk 2 ayda yüzde 33 arttı!

Türkiye'nin çimento üretimi 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,1 artışla 9,7 milyon tona yükseldi. İç satışlar ise yüzde 36 arttı.

SabancıDx çimento üretiminde tasarruf sağlayacak!

Dijital ve analitik şirket SabancıDx firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

Sabancı Holding'ten yurt dışı çimento yatırımları için 87 milyon Euro sermayeli yeni şirket!

Hacı Ömer Sabancı Holding, Hollanda'da yerleşik 87 milyon euro sermayeli yeni bir şirket kurulmasına karar verildiğini açıkladı. 

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

Çimento üretimi 2019'da yüzde 4,79 arttı! 

Çimento sektörü iç pazarını değerlendiren "TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “2019 yılının son iki ayında çimento üretiminde artış yaşadık. Bu artışın 2020 yılında da devam etmesini bekliyoruz" dedi...

SabancıDx çimento üretimi Haberi

SabancıDx çimento üretimi

Dijital ve analitik şirket SabancıDx, çimento sektöründe üretim maliyetlerini azaltan ve sağladığı enerji tasarrufuyla firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

Ekonomist'te yer alan SabancıDx Genel Müdürü Burak Aydın, "Ek yatırım gerektirmeyen CDx’le mevcut otomasyon sistemlerine bir yapay zekâ operatörü yerleştirilerek enerji optimizasyonu sağlanıyor”...