29 / 03 / 2024

Sadakataşı Derneği konut yardımı

Sadakataşı Derneği konut yardımı

Sadakataşı Derneği, zor şartlar altında yaşayan Arakanlı aileler için 135 konuttan oluşan yerleşim biriminin yapım çalışmalarına start verdi..

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Türkiye Emekliler Derneği'den 'Emekliye konut alım ve kira desteği sağlansın' önerisi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından gerçekleştirilen toplantıda "Emekliye konut alım ve kira desteği sağlanmalı" önerisi sunuldu.

Sadakataşı Derneği, Suriyeli çocukları sıcak yuvaya kavuşturuyor!

Sadakataşı Derneği, Suriye'deki savaşta anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki Zeynep ve ailesi için briket ev inşa etti.  

Sadakataşı Derneği Mali'de okul inşa etti!

Sadakataşı Derneği, Batı Afrika ülkelerinden Mali'de okul inşa etti. Dernek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Sadakataşı Derneği, İdlib'deki 308 briket evi teslim etti!

Çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği, Almanya Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla Suriye'de Beşşar Esed rejim güçlerinin saldırılarıyla zorla yerinden edilen siviller için hayata geçirdiği briket evlerinden 308'inin, ihtiyaç sahiplerine teslimini yaptı.

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'teki briket ev projesinde sona geliniyor!

Sadakataşı Derneği, İdlib'te yaşanan çatışmalar nedeniyle sığınmacılar için kalıcı konutların yapımına devam ediliyor. Yapımı tamamlanmak üzere olan 1530 briket evlerden 310'unun açılışı yapılarak sığınmacı ailelere verildi.

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'deki briket evler projesinin yüzde 90'ı tamamlandı!

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'de inşa etmeye başladığı briket evler projesinin yüzde 90'ı tamamlandı...

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'deki briket ev projesi son aşamasında!

Sadakataşı Derneği'nin briket evlerden meydana gelen toplu konutlar projesinin yapımında sona gelindi. 

Sadakataşı Derneği İdlib'de 100 briket ev yaptı!

Sadakataşı Derneği, Suriye'nin İdlib Akrabat bölgesinde inşası biten 100 briket eve savaş mağduru aileleri yerleştirdi…

Emlak Konut'tan Zonguldak Cami Yaptırma Derneği'ne 5 milyon TL bağış!    

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yapıldı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 10 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 10 milyon TL bağış yaptı...

Sadakataşı'ndan Arakanlı ailelere 135 konut!

Sadakataşı Derneği, zor şartlar altında yaşayan Arakanlı aileler için 135 konuttan oluşan yerleşim biriminin yapım çalışmalarına start verdi..

Sadakataşı Derneği konut yardımı Haberi

Sadakataşı Derneği konut yardımı

Sadakataşı Derneği tarafından, Arakanlılar için Moynaguna Mülteci Kampı'nda 135 kalıcı konut projesinin yapımına başlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgilere göre, dernekten yapılan açıklamada, 2017 Ağustos'ta başlayan olaylarda Myanmar ordusu ve Budist fanatiklerin saldırıları sonrasında binlerce Arakanlı'nın hayatını kaybettiği, yaklaşık 800 bin kişinin de komşu ülke Bangladeş'e göç etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Yaşanan katliamdan kaçıp, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların, mülteci kamplarında kötü şartlar altında ve derme çatma barakalarda yaşamlarını sürdürdüğü vurgulandığı açıklamadaderneğin zor şartlar altında yaşayan aileler için 135 konuttan oluşan yerleşim biriminin yapım çalışmalarını başlattığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dernek tarafından inşa ettirilen konutlar ile beraber ülkelerini terk edip, mülteci kamplarında ve boş arazilerde sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda yaşamlarını sürdüren Arakanlı mülteci aileler, çift kat branda, etrafı örme bambu...